Hlavní obsah

Pardubice otočily zápas v Brně i přes únavu. Šlapal jsem vodu, přiznal Koukal

BRNO

Přestože měli v nohách víkendové duely European Trophy, dokázali pardubičtí hokejisté vyhrát v Brně i šesté extraligové utkání v řadě. Čtyři minuty před koncem řádné hrací doby si vynutili Zohornovým gólem prodloužení a v nastavení jim zajistil druhý bod v přesilovce Starý.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Radovan Somík z Pardubic střílí na branku Brna

Článek

„Jsme strašně šťastni. Vždyť jsme odehráli pátý zápas v sedmi dnech prakticky na tři pětky a kluci v závěru už mleli z posledního. Za to, co předvedli, jim patří obrovský dík. Když se nám v nastaveném čase naskytla možnost přesilovky za špatné střídání Komety, byl by hřích ji ve čtyřech proti třem nevyužít,“ usmíval se spokojeně pardubický asistent Ladislav Lubina.

Útočník Východočechů Petr Koukal přiznal, že ho v poslední třetině přepadla veliká únava. „Úplně jsem už šlapal vodu, nohy mi nešly. Měl jsem toho prostě dost. Tentokrát bych bral i bod. Je fantastické, že to nakonec vyšlo ještě lépe a pokračujeme ve vítězné sérii. Bylo to děsně ubojované, ale vánoční svátky si teď užijeme v dobrém rozpoložení,“ liboval si Koukal.

Brněnskému kouči Zdeňku Venerovi naopak přibyly další vrásky na čele. „Za normálních okolností by byl bodík se silnými Pardubicemi dobrý, avšak musíme brát v úvahu, že jsme měli střetnutí dobře rozehrané a navíc v boji o play off bychom neměli doma ztrácet. Ke třem bodům jsme měli velice blízko, scházela nám trocha štěstí,“ posteskl si.

Značné emoce na brněnském stadiónu vyvolal dvouminutový trest pro střídačku Komety na konci druhé minuty nastavení. Jenže chvíli předtím se zdálo, že jeden z pardubických beků nedovoleně zastavil pronikajícího domácího útočníka. „Trochu jsme kvůli tomu cítili křivdu, ale nic s tím už nenaděláme,“ krčil rameny Venera.

Reklama

Související témata: