Hlavní obsah

Karlovy Vary prohrály na ledě vedoucí Sparty a spadly na extraligové dno

PRAHA

Hokejisté Karlových Varů prohráli v utkání 34. kola Tipsport extraligy na ledě Sparty 2:3 a propadli se na poslední místo v tabulce. Pražané šli do vedení hned v úvodu zápasu, v prostřední třetině navíc náskok po Salfického hrubce navýšili. Západočechům svitla naděje na zvrat ve třetí části, Sparta těsný náskok udržela a čtvrtou výhrou v řadě si upevnila vedoucí pozici.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Dominik Pacovský ze Sparty před brankářem Karlových Varů Salfickým

Článek

Sparta vstoupila do utkání drtivým tlakem a už ve druhé minutě poprvé překonala karlovarského gólmana Salfického, gól ale pro Krstevovo postavení v brankovišti nemohl být uznán. Byla to však předzvěst náročných časů pro hosty. Ve čtvrté minutě hráli Pražané minutu a půl dlouho přesilovku pět na tři, ktrerou záhy využil Ivan Rachůnek.

O pouhé tři minuty později šli hosté znovu do tří, i tentokrát kvůli vystřelenému puku mimo kluziště. Tentokrát však hru v početní nevýhodě ustáli a to zejména zásluhou obětavého Salfického. Toho nejprve sestřelil dělovkou Ton, hned vzápětí se z ledu znovu těžce zvedal, to když jej v brankovišti povalil Treille. Západočeši se s přibývajícími minutami přeci jen osmělovali, i oni měli možnost hrát dvojnásobnou přesilovku, leč úspěšní nebyli.

Hned po první změně stran ale už byli blízko vyrovnání, Košťál však z mezikruží nastřelil tyč. A tak platilo nedáš-dostaneš. Žálčík při signalizované výhodě vypálil ze středního pásma a po Salfického minele skončil puk překvapivě v síti. Karlovy Vary sice byly zejména kvůli početným přesilovým hrám aktivnější, větší šance si ale vypracovávali domácí.

Ve 33. minutě vyrobil další chybu Salfický, tentokrát při rozehrávce „namazal“ Broši, vzápětí ale svůj kiks napravil úspěšným zákrokem. O dvě minuty později předvedl karlovarský brankář další nejistý zákrok, kotouč mu po střele Pacovského vypadl z výstroje, ke štěstí hostů zamířil těsně vedle pravé tyče.

Na začátku třetí části předvedl Salfický i svou kladnější stránku, když vychytal ve vyložené pozici zakončujícího Tenkráta. Místo uklidňující třetí trefy naopak přišel kontaktní gól Energie. Zucker našel od zadního mantinelu Kotrlu, který prostřelil Pöpperleho. Ve 46. minutě mohl domácím vrátit dvougólový náskok Rachůnek, který v oslabení ujel do samostatného nájezdu, s bekhendovou kličkou proti Salfickému neuspěl.

Ve 48. minutě už se ale Sparta třetí branky dočkala, po pěkné individuální akci se střelou na lapačku prosadil Ton. Jenže Vary dokázaly za necelé tři minuty odpovědět, když v v početní výhodě snížil Mocek. Necelé dvě minuty před třetí sirénou mohl zvýšit na 4:2, místo odkryté klece však trefil jen nastavenou Salického lapačku. Spartu to ale mrzet nemuselo, těsný náskok si už vzít nenechala.

HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)
Branka a nahrávky: 4. I. Rachůnek (Tenkrát, Milam), 23. Žálčík (Lapšanský, Forman), 49. Ton - 43. Kotrla (Zucker, J. Látal), 51. Mocek (Dej, Skladaný). Rozhodčí: Hodek, Smitka - Bejček, Charvát. Vyloučení: 9:7. Využití: 1:1. Diváci: 6578.
Sparta Praha: Pöpperle - Milam, Sersen, Kučný, Philipp, Krstev, D. Kočí, Kasík - Pacovský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližnák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Forman, Lapšanský, Žálčík. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.
Karlovy Vary: Salfický - Gřegořek, Gawryletz, Mocek, Gulaši, Grünling, Prošek, J. Látal - Kumstát, Pech, Košťál - Skladaný, Dej, Skuhravý - Mikeska, T. Sýkora, Zaťovič - Zucker, Vachovec, Kotrla. Trenéři: Baďouček, Pešout a Kněžický.

Reklama

Související témata: