Hlavní obsah

Brno přehrálo poslední Karlovy Vary 6:2 a přiblížilo se desítce

BRNO

Hokejisté Komety Brno zvítězili ve 35. kole extraligy nad posledním týmem tabulky Karlovými Vary vysoko 6:2. Ukončili tak sérii tří těsných porážek v domácím prostředí a snížili ztrátu na desáté Vítkovice na čtyři body. Západočeši naproti tomu nedokázali zopakovat slibné výkony z posledních zápasů a ze dna soutěže ztrácí na třináctou Mladou Boleslav tři body.

Článek

Hostující kouč Baďouček se rozhodl dát po několikazápasové přestávce přednost brankáři Mensatorovi. Tento tah mu nevyšel a v polovině zápasu po čtyřech inkasovaných gólech nejistého Mensatora střídal Salfický.

Kometa se dostala hned v úvodu zápasu do defenzivy, neboť po necelých čtyřech minutách musela po vyloučeních Koreise a Dlouhého odolávat 40 sekund pouze ve třech tlaku soupeře. Přesto se v oslabení dostal do sólového úniku Divíšek a jeho pokus o blafák zlikvidoval v poslední chvíli Mensator. V rozhodujících chvílích podržel domácí brankář Trvaj, který svými zákroky uklidnil spoluhráče. V hodně nervózním duelu Brňané postupně srovnali krok a po Koreisově akci otevřel ve 13. minutě skóre obránce Žižka, jehož střela z úhlu proklouzla mezi chrániči Mensatora do sítě.

V sestavě Karlových Varů se poprvé objevil po příchodu ze Zlína obránce Lučka. Po jeho vyloučení v úvodu druhé třetiny Kometa nakrojila důležitou brankovou sérii. Po pouhých 13 sekundách zužitkoval přesilovku střelou po ledě od modré čáry obránce Švrček. Hostující tým rychlá branka zcela vyvedla z tempa a za pouhých 35 sekund po chybě obrany přidal třetí gól Balej. Na chvíli sice Brňany vyvedla z pohody inkasovaná branka po střele útočníka Deje, ovšem ve 29. minutě po akci Petrovického střelou pod horní tyč přidal Holec čtvrtý gól, který zlomil odpor soupeře.

Brňané sice ještě ve 35. minutě přidali z dorážky pátý gól, jenže před jeho vstřelením rozhodčí Blecha zapískal, protože se mu kotouč ztratil z dohledu. Sudí se sice gestem omluvil divákům i brněnské střídačce, branka však neplatila. Těsně před koncem druhého dějství ještě neproměnil solový nájezd Balej, jenž neprostřelil Salfického.

Karlovarští se ještě na chvíli pokusili o zvrat v úvodu závěrečné třetiny. Jediným výsledkem této snahy ovšem bylo po plachtící střele Gřegořka nastřelené břevno domácí branky. Páté branky se dočkali Brňané při přesilovce, kdy se po akci Dlouhého s Němcem ocitl zcela osamocený Čermák, chytře si položil brankáře a střelou pod horní tyčku mu nedal nejmenší šanci zasáhnout.

Navzdory jednoznačnému výsledku provázela závěr zápasu nervozita okořeněná pěstními souboji. Šestý gól Brna přidal po sólu Tomáš Svoboda, z přesilovky ještě korigoval výsledek obránce Gřegořek.

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 6:2 (1:0, 3:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. Žižka (H. Zohorna, Koreis), 23. Švrček (Němec, L. Čermák), 23. Balej, 29. Holec (Petrovický), 46. L. Čermák (Dlouhý, Němec), 56. T. Svoboda (Divíšek, Malec) - 27. Dej (Skuhravý, Skladaný), 57. Gřegořek (Skladaný). Rozhodčí: Polák, Blecha - Bryška, Novák. Vyloučení: 9:7, navíc Koreis - Dej oba 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 7200 (vyprodáno)
Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Švrček, Vašíček, Bičánek, Malec - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Němec, L. Čermák, Dlouhý - Balej, Petrovický, Holec - H. Zohorna, Koreis, Erat. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Karlovy Vary: Mensator (29. Salfický) - Mocek, Gulaši, Gřegořek, Gawryletz, Prošek, Lučka, Grünling, J. Látal - Skladaný, Dej, Skuhravý - Kumstát, Pech, Košťál - Mikeska, T. Sýkora, Zaťovič - Zucker, Vachovec, Kotrla. Trenéři: Baďouček, Pešout a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec