Hlavní obsah

Plzeň v Třinci poprvé v sezoně neskórovala, vychytal ji Vojtek

TŘINEC

Třinečtí hokejisté se ve 35. extraligovém kole rozloučili s kalendářním rokem, v němž získali historicky první mistrovský titul, výhrou 3:0 nad Plzní. První čisté konto sezony vychytal Martin Vojtek. O branky se postarali v úvodní třetině Bryan McGregor s Tomášem Klimentou, pojistku pak přidal v závěrečné části Jakub Orsava. Plzeňští poprvé v probíhajícím ročníku neskórovali a zároveň přišli o sérii deseti zápasů, ve kterých bodovali.

Článek

Do první vážnější šance se dostali hosté. Vlasák se elegantně zbavil obránce, zakončení však překombinoval a byť byl před Vojtkem osamocen, tak mu domácí brankář na jeho kličky neskočil. To Oceláři byli efektivnější a hlavně šťastnější.

Sice v první části nevyužili žádnou ze tří přesilovek, ale pár sekund po uplynutí druhé z nich se ujali po teči kanadského útočníka McGregora vedení. Další smolný okamžik potkal Mazance, který nastoupil mezi tři tyče po více než měsíci, ve 20. minutě: z téměř nulového úhlu nahazoval kotouč na branku Klimenta, puk se plzeňskému gólmanovi svezl po zádech a zapadl u pravé tyčky za brankovou čáru.

V prostřední třetině Plzeňští zařadili do útoku k Strakovi a Vlasákovi bouřliváka Dudu a nově složené trio v prvních dvou střídáních domácím notně zavařilo. Šance ale zůstaly nevyužity, později na Vojtkovi ztroskotal ve vyložené možnosti i Stránský. Oceláři pak dvakrát kontrovali kapitánem Bonkem. Poprvé trefil Mazance do helmy, ve druhém případě plzeňského brankáře zachránila tyč při přečíslení dva na jednoho. A na chráničích Mazance skončila i tutovka Kohna.

I poslední část zahájili hosté tutovkou, ale Duda v úniku neuspěl. Jak se nakládá se šancemi předvedl Plzeňským Orsava, kterého nádherně uvolnil Mičulka. Dvacetiletý reprezentant si kličkou vychutnal Mazance a do prázdné branky skóroval potřetí. V závěru se hosté snažili být agresivnější, pokoušeli se rozhodit Vojtka, ale třinecký brankář si už první nulu v sezoně nenechal vzít.

HC Oceláři Třinec - HC Plzeň 1929 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 14. McGregor (P. Hořava, Polanský), 20. Klimenta (Peterek), 47. Orsava (Mičulka, Ostřížek). Rozhodčí: Hradil, Minář - Lederer, Kis. Vyloučení: 4:7. Bez využití. Diváci: 3696.
Třinec: Vojtek - Zíb, Pavlík, Lojek, Bolf, Richter, P. Hořava, Hudec, Kania - D. Květoň, Bonk, Hrňa - Klimenta, Peterek, M. Hořava - McGregor, Polanský, Kohn - Orsava, Ostřížek, Mičulka. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Plzeň: Mazanec - Vykoukal, Jiří Hanzlík, St. Pierre, Kaberle, Marušák, Kinrade, Dan Růžička - Andrašovský, Martin Straka, Vlasák - Duda, Jan Kovář, Pletka - Michal Dvořák, Pitule, Johnson - Stránský, Havlíček, Mrňa - od 41. navíc M. Heřman. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.

Reklama

Související témata: