Hlavní obsah

Vašíček dal vale Praze, sídlí v Brně. Slavia do play-off? Ne na úkor Komety!

Čestmír FolkPrávo

Připouští, že ho nedávné nucené stěhování ze Slavie do Brna poněkud zaskočilo. Jednatřicetiletý obránce Jiří Vašíček však jedním dechem dodává, že je připravený maximálně pomoct hokejistům Komety do extraligového play-off.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Komety Brno Jiří Vašíček (vlevo) a Roman Erat se radují z branky.

Článek

Hodně vás překvapilo rozhodnutí, že sezónu dohrajete na hostování v Brně? Docela ano. Pár dní předtím mě totiž slávistický trenér a manažer Růžička ujišťoval, že se nic takového určitě nechystá. Přesto jsem se pakoval. Snažím se na to ovšem pohlížet z té lepší stránky. Beru to jako příležitost se v novém působišti herně zvednout.

Takže nejste zklamaný? Nezapírám, že to pro mě byla trochu čára přes rozpočet, protože v Praze jsem měl veškeré zázemí. Trejdy však patří k našemu povolání. Pro Slavii jsem žil, chtěl jsem klubu odvést to nejlepší a pomoct jí přece jen se dostat do play-off. Jsem ovšem profesionál, a tak přesně totéž teď platí pro Brno. Určitě si hned nenavléknu modrobílou šálu a nebudu o sobě prohlašovat, jaký jsem veliký komeťák, avšak v každém případě udělám všechno pro to, aby se Brno konečně vyhnulo neoblíbené skupině play-out. V tak hokejovém městě by si fantastičtí fanoušci vyřazovací zápasy už určitě zasloužili.

Výsledky Slavie dál pečlivě sledujete? Samozřejmě že je registruju. Klukům přeju, ať se jim daří. Klidně ať se ještě protlačí v tabulce do elitní desítky. Rozhodně ovšem ne na úkor Komety. Teď jsou prostě slávisté mými nesmiřitelnými soupeři. O to většími, že oni i my se pohybujeme na hraně postupu do play-off.

Přestěhoval jste se do Brna i s rodinou? Ano. Dostali jsme hezký byt v Kohoutovicích. Máme tříměsíčního synka, a tak chceme být co nejčastěji pohromadě. V Brně si postupně zvykáme, zjišťujeme, že je to velmi hezké město.

A jak vás přijali noví spoluhráči v kabině? Perfektně. Je pochopitelně výhoda, že jsem přišel společně s Tomášem Svobodou a v Kometě už působí také další bývalí slávisté Holec, Žižka či Dlouhý. I s ostatními kluky jsem se ale velmi rychle skamarádil. Hodně si cením třeba kapitána Radima Bičánka, který nejenže tmelí partu, ale je nám všem vzorem svým profesionálním přístupem k tréninkům a k zápasům.

Už jste zaplatil zápisné? Prozatím kupodivu ne. Pokladník Radek Dlouhý zřejmě čeká, až dostanu v Kometě první výplatu. Snad si na mě hned tak nevzpomene.

Pražáci to mnohdy nemají v Brně jednoduché. Nenarazil jste dosud v běžném životě na takový problém? Pocházím z Pardubic a i na autě mám pardubickou espézetku. Takže když bloudím po brněnských silnicích, většinou se mi snaží kolemjdoucí spíš poradit, kudy se mám dát. Absolutně jsem zatím nepostřehl, že by se na mě tady někdo díval skrz prsty jen proto, že jsem měl teď v Praze nějaký čas trvalé bydliště.

Závěr roku máte nabitý svátečními událostmi. Narodil jste se na Silvestra, oslavujete tedy poslední den o to bouřlivěji? To právě ne. Vánoce si v rodinném kruhu nesmírně užívám, avšak konec roku a narozeniny poslední dobou téměř ignoruju. Nemám totiž příliš v lásce organizované veselí. Jsem tudíž docela rád, že extraliga běží i na přelomu roku naplno. Mám aspoň dobrý důvod, proč spoluhráče či kamarády nesezvat k narozeninové party.

Reklama

Související témata: