Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Brno 3:0Kometa propadla, nedala ani gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Alderson 1 : 0
43. Lunter 2 : 0
60. Šťastný 3 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 30. kole extraligy Brno 3:0 a bodovali v šestém zápase v řadě. Všechny branky vstřelil domácí tým při nestandardním počtu hráčů na ledě. První dva góly dali Bruslaři v přesilových hrách, třetí přidali při soupeřově hře bez brankáře. Dvěma góly se na výhře Středočechů podílel útočník David Šťastný, druhé čisté konto v sezoně udržel Jan Růžička.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hokejisté Boleslavi se radují ze vstřeleného gólu.

Článek
Fotogalerie

V první třetině zápasu byli aktivnější domácí hokejisté, a to i díky dvěma přesilovým hrám. Ani jednu z nich ale nevyužili. Největší šance prvního dějství pak přišla na straně druhé, když tři vteřiny před odchodem do kabin mohl střílet do odkryté branky Schneider, ale na přihrávku ideálně nedosáhl a nezakončil přesně.

Skóre se měnilo poprvé ve 23. minutě, kdy domácí využili svou třetí přesilovku v zápase zásluhou povedené teče Aldersona. V hlavní roli zbytku třetiny pak byla boleslavská vánoční posila Claireaux. Francouzský reprezentant se nejprve proháčkoval do zakončení až před brankáře Vejmelku, v další přesilové hře pak trefil tyčku.

Další využitou přesilovku si domácí přichystali na úvod třetí třetiny. Tentokrát se prosadil i se šťastným odrazem puku od jednoho z brněnských hráčů i Vejmelkovo rameno Šťastný.

Kometa se ve třetí části snažila o vyrovnání, výrazně zvýšili střeleckou aktivitu, ale domácí brankář Růžička nepropustil za svá záda žádný puk. Se svými spoluhráči přestál i přesilovku soupeře povýšenou odvoláním gólmana. V samotném závěru upravil na konečných 3:0 při pokračující power play Šťastný, který si tak připsal již 16. gól v sezoně.

30. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 23. Alderson (Claireaux, Bernad), 43. D. Šťastný (Ševc, Jääskeläinen), 60. D. Šťastný. Rozhodčí: Hejduk, Obadal - Kajínek, Votrubec. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:0. Bez diváků.
Mladá oleslav: J. Růžička - Ševc, Hrbas, Pláněk, Šidlík, Fillman, Bernad - J. Stránský, Bičevskis, Strnad - D. Šťastný, Cienciala, Lunter - Alderson, Claireaux, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.
Brno: Vejmelka - Pyrochta, F. Král, O. Němec, Bartejs, Freibergs, Gulaši, Mlčák - Mueller, P. Holík, Schneider - Klepiš, Brabenec, Zaťovič - Horký, Kusko, Valský - Šoustal, F. Dvořák, Bondra. Trenér: Zábranský.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec