Hlavní obsah

Blbečku, nemysli na to, odháněl Ton černé myšlenky. Jenže Spartu kolaps stejně neminul

Třináct minut do konce třetí třetiny, Sparta vede nad mistrovským Třincem v poklidu 4:1. Pro většinu sparťanů důvod k poklidnému dohrání zápasu. Ne tak pro Petra Tona, který si hned vzpomněl na bilanci Ocelářů v Holešovicích. Ti už tu čtyři roky vždy dokázali urvat alespoň bod. „Když Třinec snížil na 2:4, vybavilo se mi to znovu,“ přiznal kanonýr. Třinec opravdu zápas srovnal a na bod znovu dosáhl. Jenže po nájezdech padl. I kvůli Tonovi, který ke gólu ze hry i jako jediný přidal proměněný samostatný nájezd.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Petr Ton (vlevo) ze Sparty proměňuje rozhodující trestné střílení do branky Petera Hamerlíka z Třince.

Článek

Čím si takovýhle výpadek vysvětlujete?

Zrovna jsme se o tom v kabině dost zdlouhavě bavili. Vznikly tam chyby z uvolněnosti a lehkovážnosti. Puky, které jsme měli pod kontrolou, jsme nedostávali ze třetiny. Pořád jsme tam ale měli tři čtyři přečíslení dva na jednoho, které jsme měli proměnit a skóre potvrdit.

Ona přečíslení přišla v samém závěru za stavu 4:3. Třinec je však přežil, následně odvolal gólmana a v power-play 33 vteřin před třetí sirénou srovnal...

Když už vidíme, že Třinec hraje v šesti a máme puk za bránou, nesmíme si ho znovu hodit do rohu! Místo toho jsme ho měli zkusit vyhodit nebo udělat icing (zakázané uvolnění)... Nebudu snižovat kvalitu soupeře, určitě hrál dobře, zkomplikovali jsme si to ale hlavně sami.

Autor třetího gólu Sparty Michal Broš (vzadu druhý zleva) se raduje. Dole je brankař Třince Martin Vojtek.foto: ČTK/Roman Vondrouš

Zmínil jste pozápasovou debatu v kabině. Nesla se spíš v povzbuzovacím tónu, že důležitá je hlavně výhra, nebo se jednalo o bouřlivé vyříkávání?

Bylo to negativní a bouřlivý, člověk ani neměl tolik radost z vítězství. Na druhou stranu... Vyříkat si a ukázat věci hned za čerstva, je kolikrát lepší. Chceme totiž chyby odstranit, po Plzni (Sparta tam v úterý prohrála) se nám to stalo podruhé za sebou. Sice jsme první, věcí na zlepšení je ale pořád dost.

Oceláře jste sice už potřetí v sezóně porazili, doma jste ovšem proti tomuto soupeři dokázali naplno bodovat naposledy před čtyřmi lety...

Vzpomněl jsem si na to před zápasem. Když Třinec snížil na 2:4, vybavilo se mi to znovu. V tu chvíli jsem si z pověrčivosti říkal, abych to nepřivolal: ´Blbečku, nemysli na to!´ Mrzí mě to. Ale musíme na tom najít i něco pozitivního a to jsou ty dva body.

Vy jste k nim přispěl dvěma góly, jedním v základní hrací době, druhým pak v nájezdech, kde jste jako jediný nezaváhal. A to ve čtvrté sérii, tradičním blafákem do bekhendu. Jel jste ovšem i v sérii druhé, kde jste svou osvědčenou fintu nepoužil. Proč? Nevěřil jste si na ni?

Nejde o to, jestli nevěřil... Naposledy jsem tady Hamerlíkovi v nájezdech gól dal, teď jsem se už dopředu rozhodl, že budu střílet pod lapačku. Šlo to od tyčky ven, chybělo pět centimetrů. Člověk má prostě zakončení plno.

Napodruhé už jste věděl, že sáhnete po tradičním bekhendovém blafáku?

Ano, byl už jsem rozhodnutý, že to (blafák do bekhendu) na něj znovu zkusím, protože už mi to proti němu několikrát vyšlo. Snažil jsem se brankáře trochu zmátnout, když jsem se rozjel zprava doleva. Byl jsem rád, že jsem proměnil a byl z toho vítězný gól.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články