Hlavní obsah

Hattrick je pěkný, ale euforie není na místě, říkal liberecký Nedvěd po skalpu Slavie

Zápas hokejistů Liberce s pražskou Slavií měl jasného protagonistu. Byl jím kapitán domácích Petr Nedvěd, který dal tři góly po sobě a díky jeho čistému hattricku slavili Bílí Tygři vítězství za tři body poprvé od 24. listopadu! „Snad se znovu zvedáme,“ glosoval hrdina utkání poslední dvě vystoupení svého mužstva. Nedvěd má na svém kontě v této sezóně už šestnáct přesných zásahů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký kapitán Petr Nedvěd

Článek

Vzpomenete si, kdy jste dal naposledy v extralize hattrick?

Bylo to před několika lety v pátém zápase předkola play-off proti Českým Budějovicím. Tehdy jsme nastříleli jako tým asi devět gólů.

Pojďme k duelu se Slavií. Vaše tři branky při přesilovkách ozdobily dění na ledové ploše. Navíc jste skóroval pokaždé po jiném zakončení. Který gól považujete za nejhezčí?

Jsem rád za každou trefu bez ohledu na to, jak se puk dostane do sítě. Myslím, že pěkným momentem byl ten druhý gól po vynikající přihrávce od Marka Trončinského, který mě nezištně našel u levé tyčky. A situaci jsem naštěstí vyřešil správně. Při třetím gólu zase kluci udělali před brankou vynikající práci a já jsem pálil od modré.

Takže panovala v kabině po zápase euforie?

Zase tak bych nejásal. Myslím, že nějaké předčasné nadšení není na místě. Jsme si vědomi, že jsme se dopustili i několika chyb. Soupeř je ale výrazně nepotrestal. Určitě si zápas rozebereme u videa. Ale hlavní je, že jsme zastavili pád dolů tabulkou. Po upracovaném výkonu v Mladé Boleslavi jsme však působili proti Slavii jistějším dojmem. Podržel nás i brankář Marek Pinc.

Cítíte se ve skvělé formě?

Takové úvahy jsou předčasné. Vyšly nám jen dva zápasy. Ale snad se zvedáme. Vážím si toho, že po nedávném útlumu, kdy se mi nedařilo, už chodím na led i po operaci zlomené čelisti s větším sebevědomím a nepřemýšlím o zranění. To je pro mě velké plus. Bez ochranného krytu se mi hraje dobře.

V neděli nastoupíte v Litvínově. Co od severočeského derby čekáte?

Litvínov bojuje o uhájení pozice v první desítce a jde mu o každý bod. Doma je vždycky nepříjemným soupeřem. Ale už na podzim jsme tam vyhráli a chceme to zopakovat.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články