Hlavní obsah

Slavia je mým oblíbeným soupeřem, říká liberecký útočník Kica s úsměvem

LIBEREC

Jeho jméno nefiguruje v popředí produktivity, není kanonýrem ani brilantním nahrávačem. Liberecký útočník Petr Kica je spíše dělníkem ledu, ale i takoví hráči mají v sestavách extraligových týmů svoje místo. „Jde mi hlavně o týmový úspěch a věřím, že do play-off půjdeme dobře připravení,“ řekl po zápase se Slavií, v němž vstřelil svůj druhý extraligový gól v kariéře.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Petr Kica z Liberce (vlevo) se trfil do sítě Slavie podruhé.

Článek

Hned po zápase si ho místní novináři a zřejmě i spoluhráči dobírali, že je specialistou na zmíněný pražský celek. „Vypadá to tak, že Slavia je mým oblíbeným soupeřem. Ve třiadvacátém kole jsem dal proti ní svou premiérovou branku v elitní soutěži, to bylo v Praze. A teď jsem se proti stejnému týmu trefil i v domácí Tipsport Areně. Okamžitě jsem si puk schoval. A dám ho na poličku v bytě vedle toho, který mám z toho předešlého duelu v Praze. K těm kotoučům ještě přidám znak Slavie,“ smál se 25letý forvard.

Jak ho v pátečním kole inspiroval autor hattricku Petr Nedvěd? „Moc. Když dal Petr tři góly po sobě, řekli jsme si, že by bylo dobré, kdyby na něj někdo ještě navázal. Zvýšil jsem na konečných 4:1, ale to byla jen úprava skóre. Ten zápas zařídil a rozhodl Nedvěd, tahoun našeho týmu. Prostě lídr se vším všudy na ledě i v kabině. Hokej prožívá i na trestné lavici,“ líčil Kica.

A kvitoval s uspokojením, že se Bílí Tygři zvedají po nedávné výsledkové krizi. „Z posledních dvou kol jsme získali pět bodů. Zaměřili jsme se na přesilovky. Proti Slavii jsme z nich dali tři góly, takže zafungovala souhra. Snad jsme se vrátili na nějakou vítěznou vlnu,“ uvažoval útočník.

Ví, že si pozici v sestavě může udržet jen při kvalitních výkonech. „Když jsme všichni zdraví, trenér má k dispozici čtrnáct útočníků. A využívá je podle taktiky na jednotlivé soupeře. Osobně jsem s herním vytížením spokojen, protože jsem odehrál devětadvacet z dosavadních šestatřiceti zápasů. Nejsem technický hráč, ale snažím se bojovat,“ přiblížil svou úlohu v kádru Bílých Tygrů.

Cíle do zbytku sezóny? „Liberec hraje desátý ročník po sobě v extralize a k tomu se pojí i ambice. Pomýšlíme na nejvyšší mety. O finále sní asi každý tým, ale dostanou se tam jen dva. Rozhodne aktuální forma. Tu mají momentálně nejlepší Sparta s Plzní a uvidíme, jestli jim to vydrží. Naším prvořadým úkolem je uhájit umístění v první šestce, které zaručuje přímou účast v play-off,“ dodal Kica.

Reklama

Související témata: