Hlavní obsah

Plzeň se dotáhla na vedoucí Spartu. Vítkovice rozstřílely Kometu

Hokejisté Plzně se po vítězství 6:4 nad Českými Budějovicemi v dohrávce 18. kola extraligy bodově dotáhli na vedoucí Spartu. V úterý se dařilo také Vítkovicím, které měly na programu dohrávku 34. kola, v níž v boji o první desítku smetly brněnskou Kometu 6:2. V duelu ze suterénu tabulky v rámci předehrávky 42. kola se radovala z těsné výhry 2:1 nad poslední Mladou Boleslaví pražská Slavia, která tak vykřesala naději na předkolo play-off.

Foto: Petr Eret

Plzeňský útočník Radek Duda (vpravo) střílí na brankáře Jakuba Kovář z Českých Budějovic.

Článek

Plzeňští hokejisté potvrdili, že se jim v této sezóně před svými fanoušky daří, i když České Budějovice porazili 6:4 až po velkém dramatu. Přestože dvakrát vedli o tři branky, nakonec se o výhru v posledních minutách pořádně strachovali. V gólově bohaté poslední třetině padlo celkem šest branek. Z trestného střílení se prosadil i nejmladší hráč na ledě Dominik Kubalík. Ale Plzeň po trefě Jakuba Langhammera v 55. minutě už vedla jen o gól. Výhru pojistil při power play soupeře Radek Duda. Indiání tak bodovali popatnácté v řadě.

Vítkovický útočník Lukáš Kucsera (uprostřed) střílí gól brankáři Branka Jiřímu Trvajovi. Vlevo je obránce Komety Michal Kempný. foto: ČTK/Jaroslav Ožana

Vítkovice si připsaly proti Brnu důležitou výhru v boji o účast v play-off. Kometa si nevylepšila dojem po porážce se Slavií a po totožné porážce jako v Praze zůstává mimo postupové příčky do předkola play-off. Vítkovičtí měli do zápasu raketový nástup a po polovině zápasu vedli už 5:0. Pak polevili a dovolili hostům snížit. Vítězství si ale v pohodě pohlídali.

Pražská Slavia v Mladé Boleslavi zlomila sérii pěti porážek venku za sebou. Těsnou výhru 2:1 zařídil dvacet sekund před koncem zápasu s velkým štěstím Petr Kadlec. Pálil z hodně ostrého úhlu, přesto však dokázal trefit volný prostor nad ramenem brankáře Hübla. Slávisté sice v málo atraktivním duelu nebyli lepším týmem, přesto slaví důležitou výhru. Zápas otočili z 0:1 a přiblížili se tak k první desítce na rozdíl tří bodů. Poslední Mladá Boleslav zaznamenala čtvrtou porážku v řadě.

Tři zápasy extraligy
Dohrávka 18. kola
Plzeň - České Budějovice 6:4on-line
Branky: 1., 22. Havlíček, 20. Marušák, 49. Kubalík, 50. Johnson, 60. Duda - 29. Novák, 41., 55. Langhammer, 54. Kuchejda
Dohrávka 34. kola
Vítkovice - Brno 6:2on-line
Branky: 8. Kucsera, 11. Ovčačík, 20., 31. Klimek, 26. Szturc, 42. J. Káňa - 37. Divíšek, 40. Holec
Předehrávka 42. kola
Mladá Boleslav - Slavia 1:2on-line
Branky: 10. Mozík - 19. Krejčík, 60. Kadlec

Reklama