Hlavní obsah

Hokejová Kometa vyhasla už v první části, v Ostravě vysoko prohrála

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic porazili v dohrávce 34. kola extraligy Brno 6:2 a v tabulce se posunuli na sedmé místo před mistrovský Třinec. Ostravané, jimž v sestavě přitom scházelo šest obránců, rozhodli utkání třemi góly v úvodní části a poprvé v sezoně se mohli radovat z výhry nad Kometou. Dva góly a asistenci si připsal Lukáš Klimek. Brno se dostalo ke slovu až za stavu 0:5 a utrpělo identickou porážku jako v neděli na Slavii.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovický útočník Lukáš Kucsera (uprostřed) střílí gól brankáři Branka Jiřímu Trvajovi. Vlevo je obránce Komety Michal Kempný.

Článek

Po vyrovnaném úvodu udeřily Vítkovice a během dvanácti minut rozhodly. Kometu načal Kucsera, který ve sprinterském souboji znemožnil Kempného a bekhendem pokořil i Trvaje.

Druhý gól připojil Ovčačík, jenž švihem prostřelil Trvaje podruhé. Gólem do šatny potopil hostující naděje šestnáct sekund před koncem první třetiny Klimek, který si vylákal Trvaje na stranu, pak rychle obkroužil branku a zezadu kotouč zasunul za brankovou čáru.

Domácí pokračovali v kvapíkovém tempu i ve druhé části. Brno se pokusilo příděl zastavit výměnou gólmanů, ale ani Hovi nezačal mezi tyčemi úplně šťastně a pod lapačkou mu propadla za záda Szturcova střela z levého křídla.

Když po zaváhání v brněnské defenzívě zavěsil ve 31. minutě ukázkovým blafákem i Klimek, vypadalo to na debakl Komety. Vítkovice však začaly více kombinovat, méně bránit a nabídly velké možnosti i hostům. Divíšek si v oslabení vylámal zuby na Málkovi, debutující junior Jan Káňa pak dorážkou z brankoviště trefil jen tyčku odkryté branky.

Kosmetické vylepšení skóre se Kometě povedlo až před koncem druhé třetiny. Málka donutil ke kapitulaci dělovkou k tyči Divíšek a po něm chytrým tahem pod břevno i Holec.

Vicemistři však s odpovědí přišli hned na začátku třetího dějství. Vítkovický Jan Káňa střelou bez přípravy po 18 sekundách využil přesilovku a upravil stav na konečných 6:2.

HC Vítkovice Steel - HC Kometa Brno 6:2 (3:0, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Kucsera (Ovčačík), 12. Ovčačík (Klimek, Voráček), 20. Klimek (Burger), 26. Szturc (Punčochář), 31. Klimek (Ujčík, Burger), 42. J. Káňa I (Šedivý, Strapáč) - 37. Divíšek (H. Zohorna), 40. Holec (Petrovický). Rozhodčí: Homola, Hribik - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:0. Diváci: 4367.
Vítkovice: Málek - Malík, Kudělka, Ovčačík, Bartoň, Punčochář, Ondrušek, Voráček - Ujčík, Burger, Klimek - Kucsera, Húževka, Walker - Šedivý, Strapáč, J. Káňa I - Kucsera, Štefanka, Szturc - od 43. min. navíc Hlinka. Trenéři: Trličík a Moták.
Brno: Trvaj (21. Hovi) - Kováčik, Kempný, Švrček, Bičánek, Kadela, Malec, od 33. min. navíc Dlapa - Jaroslav Svoboda, Čermák, Dlouhý - T. Svoboda, Divíšek, H. Zohorna - Holec, Petrovický, Balej - Erat, Koreis, Jankovič - od 33. min. navíc J. Káňa II. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Reklama

Související témata: