Hlavní obsah

Litvínov hlásí posilu do útoku! Návrat po patnácti letech

Litvínov/Praha

Hokejový útočník Lukáš Žejdl se stal posilou Litvínova. Devětadvacetiletý odchovanec Mostu byl dosud v této sezoně bez angažmá. V minulém ročníku hostoval od začátku ledna z Mladé Boleslavi v Hradci Králové. V Litvínově se dohodl na smlouvě do konce sezony s roční opcí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Žejdl (uprostřed) v dresu Mladé Boleslavi v utkání proti brněnské Kometě.

Článek

"Jsme rádi, že jsme se s Lukášem domluvili. Je to kluk z regionu a v Litvínově už působil v mládežnických kategoriích. Lukáš je silový útočník, který se nebojí chodit před branku. Má výbornou střelu, měl by nám přinést větší důraz v předbrankovém prostoru a zvýšit konkurenci v mužstvu," uvedl v tiskové zprávě generální ředitel litvínovského klubu Pavel Hynek na adresu 193 centimetrů vysoké a 96 kilogramů vážící posily.

V minulé sezoně si Žejdl připsal ve 28 zápasech osm bodů za čtyři branky a stejný počet asistencí. V extralize hrál i za pražskou Slavii a Třinec, na kontě má celkem 390 utkání a 185 bodů za 82 gólů a 103 přihrávek.

Z Litvínova odešel Žejdl v sezoně 2005/06 ve 14 letech do dorostu Slavie. S pražským týmem získal v extralize v roce 2013 bronz a o dva roky později s Třincem stříbro.

Reklama

  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno