Hlavní obsah

Zlínskému hrdinovi ztuhnul úsměv na rtech. Ujčík pro něj neměl pochopení

Praha

Na nedělní zápas v Mladé Boleslavi bude vzpomínat se smíšenými pocity. Pětatřicetiletý útočník Bedřich Köhler sice jediným gólem duelu rozhodl v 56. minutě o tříbodovém zisku hokejistů Zlína, radost z toho mu ale následně kalí rozhodnutí extraligové disciplinární komise. Její předseda Viktor Ujčík totiž Köhlera potrestal nejen zastavením činnosti na jedno soutěžní utkání, hned dvakrát mu navíc udělil pokutu ve výši deseti procent z měsíčního platu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Bedřich Köhler ze Zlína se raduje z vítězného gólu proti Mladé Boleslavi. Teď už tolik důvodů k úsměvu nemá.

Článek

O co šlo? Bruslařský klub podal na disciplinárku hned dva podněty na situace, jejímiž účastníky byl právě urostlý zlínský útočník.

Ten první se odehrál na začátku druhé třetiny, kdy Köhler u mantinelu fauloval forvarda domácích Jana Stránského, za což od rozhodčích vyfasoval dvě minuty za krosček.

„Köhler se zákroku dopustil jako třetí v souboji, přičemž při střetu se primárně soustředil na napadení soupeře, který bezprostředně předtím absolvoval souboj s jiným protihráčem. Hráč neučinil nic, aby následky střetu minimalizoval, a při se značným důrazem vedeném zákroku narazil protihráče na hrazeni," shledal Ujčík po prostudování videozáznamu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Jan Růžička (vlevo) inkasuje gól. Vpravo nahoře je autor vítězné trefy Bedřich Köhler ze Zlína.

Zákrok překvalifikoval na vražení na hrazení a Köhlera, jenž byl v uplynulých dvou letech dvakrát disciplinárně trestán, potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na jedno soutěžní utkání a finanční pokutou ve výši deseti procent základní měsíční odměny. Přijde tak o úterního dohrávku 7. kola proti brněnské Kometě.

Tím však Ujčík s Köhlerem neskončil. Ve 28. minutě totiž zlínský forvard přifilmoval zákrok na svou osobu, za který byl Martinu Pláňkovi udělen menší trest za hákování.

„Zneužil kontaktu s Pláňkem k tomu, aby se teatrálním pádem na ledovou plochu pokusil ovlivnit úsudek rozhodčích. Kontakt s protihráčovou holí přitom nebyl takové intenzity ani charakteru, aby byl podobný pád (úmyslné pokrčení nohou, rotace) jeho důsledkem," prohlásil šéf disciplinárky a napařil Köhlerovi další pokutu deseti procent z měsíční odměny.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín