Hlavní obsah

Brno - Sparta 4:3 PPSalákova sparťanská premiéra skončila porážkou v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Klepiš 1 : 0
45. Holík 2 : 0
46. Dvořáček 2 : 1
49. Klepiš 3 : 1
50. Košťálek 3 : 2
58. Řepík 3 : 3
61. Mueller 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety porazili v dohrávce 12. kola hokejové extraligy Spartu 4:3 v prodloužení. Dva góly Brňanů dal Jakub Klepiš, v čase 60:49 rozhodl další útočník Peter Mueller, jenž si připsal i dvě nahrávky. V brance Sparty debutoval v české nejvyšší soutěži ve věku 34 let Alexander Salák. V zajímavém zápase neproměnili Mueller a hostující David Tomášek trestné střílení. Sparta i přes porážku, která přišla po třech tříbodových výhrách, zůstala v čele tabulky, Brňané jsou devátí.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Peter Mueller z Brna v neúspěšném samostatném nájezdu. Vpravo brankář Sparty Alexander Salák.

Článek
Fotogalerie

Sparta dostala hned na začátku od Komety luxusní dar. Ve čtvrté minutě byl po faulu u mantinelu na pět minut a do konce zápasu vyloučen obránce Gulaši. Jenže hosté naložili s početní výhodou špatně - pár střel bez problémů vychytal Vejmelka.

Hosté měli i v dalším průběhu první třetiny herně navrch, ale svoji převahu nedokázali střelecky využít. Blízko ke gólu pak měli domácí, jenže ideální Klepišovu přihrávku poslal Vincour těsně nad horní tyčku Salákovy branky. Sparťanský gólman pak uspěl při své první extraligové výzvě, když zlikvidoval trestné střílení Muellera za faul Němečka na Horkého.

Kometa se ale nakonec dočkala vedení. V poslední minutě využila přesilovou hru, na konci kombinace byl v bezprostřední blízkosti Klepiš, po jehož střele dostal Salák první extraligový gól. Klepiš tak skóroval potřetí v sezoně.

Hrálo se nadále ve svižném tempu se snahou prosadit se před brankou soupeře. Zblízka neuspěl Vincour, nájezd Rouska na Vejmelku hasil na poslední chvíli Ondřej Němec za cenu faulu, ale Tomášek při trestném střílení na brněnského gólmana nevyzrál.

Centimetry pak chyběly Spartě k vyrovnání po střelách Řepíka a Dvořáčka, které zazvonily o brněnskou tyč, slibně se vyvinula akce, na jejímž konci byl Pech, ale ani on Vejmelku nepřekonal.

V záplavě střeleckých příležitostí na obou stranách vyniklo v závěru druhé třetiny Pechovo gesto. Za zákrok na něj vylučoval sudí domácího Valského, ale sparťanský útočník přiznal, že o faul nešlo a hrálo se dál v plném počtu.

Ve třetí třetině rozvinula Sparta svoji aktivitu, ale pykala při vyloučení Dvořáčka, když rychlou kombinaci zakončil Holík. Pražané se ale během půl minuty vrátili do hry, když podobně pohlednou spolupráci zakončil zblízka Dvořáček.

Hosté se i v dalším průběhu tlačili před Vejmelku se snahou o vyrovnání, ale čáru přes rozpočet jim udělal Klepiš, který nachytal Saláka v nedbalkách při střele z úhlu a opět navýšil vedení Brna na rozdíl dvou branek. Jenže zase jen na chvíli, opět po půl minutě se trefil Košťálek. Vyrovnání přišlo 2:12 před koncem, když se důrazně prosadil v brankovišti Řepík, gól přes trenérskou výzvu potvrdilo video.

Dramatický a kvalitní duel dvou silných týmů přinesl rozuzlení hned v první minutě prodloužení, když Mueller zakončil krásnou individuální akci střelou do růžku Salákovy branky.

Dohrávané 12. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 4:3 v prodl. (1:0, 0:0, 2:3 - 1:0)
Branka a nahrávky: 20. Klepiš (Mueller, Zaťovič), 45. P. Holík (Zámorský, Mueller), 49. Klepiš (O. Němec, F. Král), 61. Mueller (P. Holík, Zaťovič) - 46. Dvořáček (M. Sukeľ, Piskáček), 50. Košťálek (Pech, Buchtele), 58. Řepík (R. Horák, Košťálek). Rozhodčí: Hodek, Lacina - Špůr, Klouček. Vyloučení: 4:6, navíc Gulaši 5 min. a do konce utkání, Zaťovič (oba Brno) 10 min. Využití: 2:1. Bez diváků.
Brno: Vejmelka - Zámorský, F. Král, O. Němec, Mlčák, S. Svozil, Gulaši - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Valský, Klepiš, Vincour - Plášek, V. Němec, L. Horký - D. Bondra, F. Dvořák, T. Šoustal - Kusko. Trenér: L. Zábranský st.
Sparta: Salák - Košťálek, Piskáček, Němeček, Poizl, Kalina, Jurčina - Řepík, R. Horák, Sobotka - Tomášek, M. Sukeľ, Rousek - Říčka, Pech, Buchtele - Šmerha, D. Vitouch, Zikmund - Dvořáček. Trenéři: Hořava a Jandač.

Reklama

Související témata: