Hlavní obsah

Č. Budějovice - Pardubice 1:2Motor doma neuspěl poprvé po čtyřech výhrách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Blümel 0 : 1
30. Pýcha 1 : 1
31. Camara 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic zvítězili v 36. kole extraligy v Českých Budějovicích 2:1 a připsali si třetí výhru za sebou. Motor naopak neuspěl po čtyřech domácích vítězstvích v řadě. Duel rozhodl v 31. minutě kanadský útočník Anthony Camara.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hráči Pardubic se radují z gólu, druhý zprava autor branky Anthony Camara.

Článek
Fotogalerie

Utkání začalo ve svižném tempu s minimálním přerušováním hry. Domácí častěji drželi kotouč a měli mírně navrch, chyběly však vyložené šance. Do jedné z mála se dostal Voženílek, jenž pálil z prostoru mezi kruhy. Nebezpečně vypadala také střela Pýchy od modré čáry.

Hosté byli v ofenzivě méně často a složitě si klestili cestu přes důslednou českobudějovickou obranu, která chybovala až v 15. minutě, kdy zůstal na pravém kruhu osamocený Blümel a snadno zakončil do odkryté branky. Její strážce Strmeň se nestihl včas přemístit.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva brankář Českých Budějovic Jan Strmeň a brankář Pardubic Milan Klouček.

V úvodu druhé části mohl přidat zblízka druhý gól důrazný Paulovič, ale domácí složitou situaci vyřešili. Jihočeši si nadále udržovali převahu a hosté hrozili jen z brejků. Jeden se málem povedl zakončit Machalovi. Potom šel za katr Anděl a za pouhých pět vteřin přesilovky vyrovnal Pýcha ranou od modré čáry.

Pardubičtí si však vzali vedení rychle zpátky. Bleskový protiútok ve dvojici s Andělem zakončil u levé tyčky Camara, jehož nedobruslil bránící hráč.

V početní výhodě na začátku třetí třetiny byli blízko k vyrovnání Karabáček a také Forman, jenž se nádherně uvolnil a z pravé strany trefil tyčku. Potom hráli Českobudějovičtí tři čtvrtě minuty v pěti proti třem, ale nic z toho nevytěžili.

Přesto pokračovali v tlaku a vytrvale zaměstnávali pardubickou defenzivu, výrazně soupeře přestříleli, stále jim však chyběl finální krok. Zkusili power play, v níž skoro dotlačili kotouč za brankovou čáru, ale rozhodčí gól po přezkoumání videa neuznali.

36. kolo hokejové extraligy:
Madeta Motor České Budějovice - HC Dynamo Pardubice 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 30. Pýcha (R. Přikryl) - 15. Blümel (Paulovič, Poulíček), 31. Camara (Anděl). Rozhodčí: Kika, Micka - Rožánek, Axman. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. Bez diváků.
České Budějovice: Strmeň - Plášil, Pýcha, Kubíček, Vydarený, Allen, Slováček - Holec, D. Voženílek, G. Ville - M. Forman, M. Toman, Karabáček - Jonák, Prokeš, M. Beránek - Z. Doležal, R. Přikryl, P. Novák. Trenér: Prospal.
Pardubice: M. Klouček - Nakládal, Ďaloga, Bučko, J. Mikuš, Hrádek, J. Kolář, Holland - Blümel, Poulíček, Paulovič - Camara, O. Roman, Anděl - Kusý, R. Kousal, Koffer - Pochobradský, O. Rohlík, O. Machala. Trenér: R. Král.

Reklama

Související témata: