Hlavní obsah

Litvínov - Třinec 1:2Oceláři vydřeli výhru v druhé třetině, Vervu srazil Vrána

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Lukeš 1 : 0
29. Marcinko 1 : 1
37. Vrána 1 : 2
Záznam online reportáže

lik, panSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté druhého Třince vyhráli v dohrávce 37. kola extraligy na ledě dvanáctého Litvínova 2:1 a po třetím vítězství za sebou se přiblížili vedoucí Spartě na rozdíl tří bodů. Navíc mají Oceláři oproti Pražanům dva zápasy k dobru. Dvaačtyřicetiletý litvínovský útočník Viktor Hübl nastoupil k jubilejnímu 1200. utkání v nejvyšší soutěži - tuto hranici pokořil jako třetí v historii po obráncích Petru Kadlecovi (1250 utkání) a Františku Ptáčkovi (1210). Připsal si asistenci, ale prohře domácího týmu nezabránil.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Třince se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

V úvodu se hrálo bez větších šancí, které přinesla až přesilová hra při vyloučení Růžičky a domácí ho potrestali. Nejdříve Štěpánkovi pomohla horní tyč po střele obránce Balinskise a puk těšně za brankovou čáru dostal až v čase 7:38 Lukeš tečí Pospíšilovy přihrávky.

Na potvrzení si ale musel počkat až do přerušení hry od videorozhodčího. Domácí byli i nadále aktivnější, ale svou převahu nezužitkovali. Na druhé straně mohl vyrovnat Kanaďan Leier.

Rozhodla prostřední část

Druhá třetina patřila Ocelářům. Po šancích Hrehorčáka a Draveckého se Slezané radovali ve 29. minutě po bleskovém využití přesilové hry při Šcotkově vyloučení už po dvou sekundách.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Erik Hrňa z Třince, brankář Litvínova Šimon Zajíček a Aaron Irving z Litvínova.

Vhazování v levém kruhu Vrána vyhrál tak, že se Marcinko dostal sám před Zajíčka, přehodil si puk z bekhendu na forhend a překonal devatenáctiletého gólmana, který dostal teprve podruhé v sezoně šanci od začátku.

Třetí přesilovka zápasu po špatném střídání Třince už zůstala nevyužita. V 37. minutě otočil stav tečí střely Mariana Adámka od modré čáry kapitán Ocelářů Vrána, který si připsal 10. gól v sezoně a 99. trefu v extralize. Před druhou pauzou ještě nebezpečně pálil hostující bek Jaroměřský.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Tomáš Marcinko z Třince se raduje z gólu.

Zvýšit vedení Třince mohl na začátku třetí třetiny Kundrátek a další možnost měl Leier. Oceláři k pojištění náskoku nevyužili ani Pospíšilovo vyloučení, ale do velkých šancí domácí nepouštěli a těsný náskok uhájili i v závěrečné power play.

Dohrávka 37. kola extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Oceláři Třinec 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. F. Lukeš (Pospíšil, V. Hübl) - 29. Marcinko (P. Vrána), 37. P. Vrána (M. Adámek, Rodewald). Rozhodčí: Šír, Úlehla - Kis, Šimánek. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. Bez diváků.
Litvínov: Zajíček - Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Demel, Štich, D. Zeman - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Petružálek, Žejdl, M. Látal - Helt, Jícha, Zygmunt. Trenér: Országh.
Třinec: Štěpánek - M. Doudera, Gernát, M. Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, M. Kovařčík, Leier - Dravecký, Marcinko, Hrehorčák - Kurovský, Rodewald, Kofroň. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: