Hlavní obsah

Zlín - Liberec 2:3 SNZlín doma padl po nájezdech, rozhodla osmá série

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Najman 0 : 1
12. Svoboda 1 : 1
19. Lenc 1 : 2
23. Dobiáš 2 : 2
65. Vlach 2 : 3
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Liberce vyhráli v zápase 38. kola extraligy na ledě Zlína 3:2 po samostatných nájezdech a bodovali v devátém utkání v řadě. Sedm z nich Severočeši vyhráli. Utkání rozhodl v osmé sérii nájezdů Jaroslav Vlach. Liberec tak porazil Zlín poprvé v sezoně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Pavel Sedláček ze Zlína, Michal Bulíř z Liberce a brankář Zlína Daniel Huf.

Článek
Fotogalerie

Liberečtí do utkání vstoupili lépe a velmi rychle se dostali do vedení. Ve 3. minutě stačilo do prudkého pasu od Rychlovského Najmanovi jen nastavit hůl k tomu, aby puk protečoval mimo dosah Hufa. Zlín se postupně dostal do tempa a ve 12. minutě Svoboda v přesilovce vyrovnal.

Šance si poté vypracovali hráči obou týmů, gól Beranů měli na hokejce Karafiát nebo Nosek, na druhé straně zase sám před domácím gólmanem neuspěl Pavlík. O změnu skóre se postaral až v 19. minutě v početní výhodě Lenc. Blízko vyrovnání byl Köhler, nedokázal však trefit odkrytou branku.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejista Radan Lenc z Liberce.

Na začátku druhé třetiny ale domácí již vyrovnali. Zasloužil se o tom Dobiáš po přečíslení s Kubišem. Berani byli aktivnější, vytvářeli si šance, libereckého gólmana se jim ale nedařilo překonat. Neuspěli Okál, Vopelka ani Dufek.

Třetí část moc akcí nenabídla, a když už nějakou, tak ve prospěch domácích. Okál i Köhler vyměnili své dobré pozice pro střelu za nahrávky, které ale ani v jednom případě nenašly adresáta. Zlomit nerozhodný stav mohl Lenc sedm minut před koncem, poprvé jeho teč těsně minula branku, podruhé jej vychytal Huf.

Hosty dostala na koně přesilová hra v 56. minutě. Tygři sevřeli Zlín a vytvořili si drtivý tlak, ve kterém mohl rozhodnout Jelínek. Hufa však nepřekonal. Kapitán Severočechů se mohl stát hrdinou zápasu, v poslední sekundě ale netrefil odkrytou branku.

38. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - Bílí Tygři Liberec 2:3 po sam. náj. (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 12. J. Svoboda, 23. Dobiáš (Kubiš, P. Sedláček) - 3. A. Najman (Rychlovský, Knot), 19. Lenc (Birner, Bulíř), rozhodující nájezd J. Vlach. Rozhodčí: Hradil, Vrba - Bryška, Hlavatý. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Bez diváků.
Zlín: Huf - Řezníček, Žižka, Suhrada, Ferenc, D. Nosek, M. Novotný, Gazda - Kubiš, Fořt, Vopelka - Okál, Fryšara, J. Svoboda - Köhler, Karafiát, Dufek - Dobiáš, P. Sedláček, Ondráček. Trenér: R. Svoboda.
Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, Hanousek, Rosandič, Kolmann, Derner - Lenc, Bulíř, Birner - A. Musil, Gríger, Průžek - R. Pavlík, P. Jelínek, J. Vlach - Šír, A. Najman, Rychlovský. Trenér: Augusta.

Reklama

Související témata: