Hlavní obsah

Zajímavá výměna na trase Plzeň-Ostrava

K zajímavé výměně útočníků došlo ve středu na trase Plzeň-Ostrava. Západočeši získali na hostování do konce sezony třicetiletého hokejového forvarda Martina Dočekala, do Vítkovic rovněž na hostování do konce ročníku míří o dva roky mladší David Stach.

Foto: Jan Homolka, ČTK

David Stach míří z Plzně do Vítkovic.

Článek

„Tato výměna byla iniciována vlastně oběma stranami, jak námi, tak Vítkovicemi. Od nás odchází David Stach, který výkonnostně stagnoval, což cítil i on a sám projevil zájem, jestli by byla možnost zkusit se znovu nastartovat jinde," řekl sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák.

Stach se do Plzně vrátil v létě po sezoně strávené v Kladně, v dresu Západočechů se mu ale nevedlo podle představ svých ani klubu. Ve 30 zápasech tohoto ročníku vstřelil jen dva góly a přidal šest asistencí. Extraligu si zahrál i za Chomutov. Působil i ve Finsku a v srpnu 2017 dvakrát nastoupil za českou reprezentaci v přípravných duelech proti Slovensku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený HC Škoda Plzeň (@hcplzen)

Záměr získat kvalitního centra vítkovický trenér Miloš Holaň avizoval ihned po svém prosincovém nástupu do Vítkovic. Povedlo se pár dní před koncem přestupového období.

„Snažili jsme se najít tolik potřebného hráče na post centra a jsme rádi, že se nám to povedlo po dohodě s Plzní. Výměna Dočekal – Stach je směnou křídelního útočníka za středního, navíc David Stach je pravák, což je pro nás dalším vítaným bonusem," pochvaluje si novou akvizici sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček.

Třebíčský rodák Dočekal debutoval v sezóně 2012/13 v extralize v Kometě Brno, s níž získal čtyři extraligové medaile, včetně dvou titulů v letech 2017 a 2018. V uplynulé sezoně jej Brno poslalo hostovat nejprve do Sparty a pak do Vítkovic, v nichž načal i aktuální ročník. V 29 duelech v této sezoně zaznamenal tři branky a pět asistencí.

„Martin je velký hráč do předbrankového prostoru, kde nám důraz stále chybí a což očekáváme od něho, že týmu přispěje. Věříme, že se u nás zase nastartuje on," uvedl Vlasák.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice