Hlavní obsah

Problém pro Plzeň! Na dva zápasy přijde o svou ofenzivní oporu

Praha

Plzeňský hokejový útočník Petr Straka obdržel od předsedy disciplinární komise extraligy Viktora Ujčíka dvouzápasový trest za faul na karlovarského forvarda Tomáše Redlicha v úterní dohrávce 7. kola, kterou Škoda vyhrála 2:0.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Petr Straka z Plzně a Jan Mlčák z Brna.

Článek

Osmadvacetiletý Straka se v 18. minutě duelu nejprve dostal do potyčky s Martinem Weinholdem, v pokračující hře pak ve středním pásmu ostrým zákrokem sestřelil Redlicha, za což od rozhodčích obdržel menší trest za napadení.

Nyní přichází dodatečný postih od disciplinárky. „Zákrok směřoval na protihráče, který nebyl v držení kotouče a s ohledem na své postavení se na střet nemohl připravit. Před zákrokem, vedeným mimo zorný úhel protihráče, Straka navíc s cílem dosáhnout jeho vyšší intenzity výrazně zvýšil rychlost," vysvětlil Ujčík, proč sáhl ke dvouzápasové stopce.

Od vyššího trestu Straku ochránilo, že nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a Redlich utkání dokončil. S 24 kanadskými body třetí nejproduktivnější hráč Plzně tak přijde o páteční zápas na ledě Sparty a nedělní domácí souboj s Pardubicemi.

Reklama

Související témata:
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín