Hlavní obsah

Rozhodčí Lacina už opět smí řídit hokejové zápasy

Praha

Hlavní rozhodčí Petr Lacina už zase smí řídit hokejové zápasy. Lacinovi komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje 2. února vzhledem k informacím týkajícím se údajného zneužití dotace při pořádání mládežnického turnaje v kopané do odvolání pozastavila nominaci k utkáním. Nyní mu stejná komise po online jednání, jehož se zúčastnil i samotný sudí, činnost zase uvolnila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Petr Lacina už zase smí řídit hokejové zápasy.

Článek

„Komise rozhodčích ČSLH vzala na vědomí vyjádření poskytnuté rozhodčím Petrem Lacinou a s přihlédnutím k presumpci neviny, stejně jako k tomu, že proti němu ani společnosti, kterou zastupuje, nebylo podle dostupných informací zahájeno trestní řízení, mu uvolnila činnost," informoval v tiskové zprávě mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

Na začátku února vyšly najevo informace, že Královéhradecký kraj prošetřuje půlmilionovou dotaci na loňský finálový turnaj Ondrášovka Cup v Hradci Králové pro dvanáctileté fotbalisty. Podle deníku Sport se pořádající spolek, jehož předsedou je právě Lacina, měl dopustit podvodu tím, že vyúčtoval na fakturách osoby, které se turnaje vůbec nezúčastnily, a věci, které k uskutečnění zápasů nebyly potřeba. Spolek kraji půlmilionovou dotaci před několika týdny vrátil.

Lacina podezření už tehdy odmítl s tím, že spolek poskytuje příslušným krajským institucím při jeho prošetření součinnost, a věří, že se vše vyjasní co nejdříve. Komise rozhodčích ČSLH mu přesto na začátku února pozastavila nominace k zápasům.

To nyní skončilo, Lacina spolu s Oldřichem Hejdukem řídil už nedělní extraligový zápas mezi Vítkovicemi a Karlovými Vary. Hokejový svaz uvádí, že další postup bude záviset na výsledcích šetření institucí, které se přidělením a využitím dotace zabývají.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec