Hlavní obsah

Hradec hledá přímou cestu do čtvrtfinále. Už přišel čas i na Jerglův gól

Hradec Králové

Souboje nesmiřitelných rivalů Hradce Králové a Pardubic od nepaměti provázejí velké emoce, jiskří to při nich na ledě i v hledišti. Když se ale už počtvrté v extraligové sezoně muselo hrát bez diváků, náboj východočeského derby se trochu vytratil. Nicméně hokejisté Mountfieldu měli velkou radost, že po šesti dnech oplatili Dynamu porážku.

Foto: David Taneček, ČTK

Zprava Kevin Klíma z Hradce Králové a Tomáš Zohorna z Pardubic.

Článek

„Skvělí fanoušci chybí pořád, je to bez nich smutné, ale snad nám drželi palce doma u televizních obrazovek a my jim udělali radost," líčil autor vítězné branky na 2:1 Aleš Jergl, jenž jako dravec číhal na puk po vyhraném vhazování. „Dávám tak jeden gól za měsíc, naposledy v lednu s Motorem, takže po devíti zápasech mlčení už zase přišel můj čas," usmál se.

Hradec ještě živí naději na přímý postup do čtvrtfinále. „Hodně bychom o elitní čtyřku stáli. Možná to od nás nebyl úplně koukatelný hokej, ale trenér chce, abychom potlačili ego a dělali všechno pro tým, což nese efekt," připustil obránce Dominik Graňák.

Na straně domácích vládla spokojenost. „Celý zápas jsme odehráli ve vysokém tempu, podali jsme velice zodpovědný výkon a plnili detaily v taktice, které jsme si řekli. Touha dostat se do elitní čtyřky je veliká. Každý zápas je teď pro nás obrovsky důležitý, chceme se naladit na vítěznou vlnu před finišem sezony," mínil asistent hradeckého kouče David Kočí.

Přitom lépe začali hosté. Útočník Poulíček bleskově využitou přesilovkou ozdobil svůj 300. extraligový start, jenže Dynamo se radovalo z vedení jen 83 sekund, než Lev uplatnil důraz na brankovišti.

Pardubice nakonec prohrály potřetí za sebou a už se smiřují s tím, že se předkolu play off nevyhnou. „Pátý zápas v devíti dnech, ke konci toho měli všichni dost. Vyrovnaný duel rozhodla maličkost, jedna střela po buly. Hradec předvedl, že má vhodné typy na urputné bránění výsledku," připustil obránce Juraj Mikuš.

„Extrémní nálož se projevuje. První třetina byla z naší strany ustrašená, pak si ale myslím, že jsme byli lepším týmem. Akorát neproměňujeme šance a hrozně se nadřeme na gól, což nás poslední zápasy sráží. Ale radši nechci komentovat, že jsme od poloviny utkání neměli žádnou přesilovku," krčil rameny kouč Richard Král.

Reklama

Související témata: