Hlavní obsah

Záhada vyřešena. Vypadlý mobil v extraligovém zápase byl Hrušky, finanční postih ho nemine

Kuriózní moment přerušil páteční utkání mezi Plzní a Vítkovicemi (3:1). Ve 22. minutě utkání 48. kola hokejové extraligy se na ledě objevil mobilní telefon. Od hlavního rozhodčího Pavla Hodka jej převzal domácí útočník Jan Eberle, později se ale ukázalo, že přístroj vypadl z výstroje hostujícího útočníka Jana Hrušky. Vítkovický útočník si mobil přinesl na led nevědomky, pokutě ale neušel.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Martin Růžička z Třince a Jan Hruška z Vítkovic.

Článek

„Mobilní telefon jsem si sebou na led nebral vědomě, rozhodně na něj nemám na kalhotách nějakou kapsu nebo něco podobného. Zapadl mi do výstroje nešťastnou náhodou o přestávce, já si toho nevšiml a nevědomky jsem s ním ve výstroji odešel na led, kde mi vypadl," vysvětloval centr prvního vítkovického útoku Hruška.

Po utkání se na sociálních sítích objevilo video, které prokazovalo, že mobil vypadl z výstroje právě vítkovického hokejisty. A okamžitě se vyrojily i spekulace, které obviňovaly Hrušku z online sázení. „Toto kategoricky odmítám! Věřím, že každý, kdo takto přemýšlí, to myslí jenom v legraci a s notnou dávkou nadsázky. Vnitřně mě uráží, že si někdo může něco takového myslet. Ano, stala se chyba, s hráčem jsme si ji mezi sebou vyříkali, ale znovu důrazně odmítám, že by se jednalo o nějaké nekalé věci, jako jsou sázky a podobně," zdůraznil sportovní ředitel HC Vítkovice Ridera Roman Šimíček.

Zkušeného forvarda finanční trest nemine

Hruška za svou nepozornost při oblékání dostal od klubu pokutu. „V našem interním disciplinárním řádu je, že mobilní telefon do kabiny během zápasu či tréninku nepatří. Jménem klubu se omlouvám všem, koho se tato kuriózní situace jakkoli dotkla. Byla to nicméně nešťastná náhoda, která se ale přihodit jednoznačně neměla. Je absolutně nepřípustné, aby hráč měl mobilní telefon u sebe ve výstroji přímo na ledě," řekl Šimíček.

Bývalý útočník aktuálně patří do trenérského triumvirátu Vítkovic, a proto je přítomen přímo na střídačce. „S Honzou Hruškou jsme promluvili a bude potrestán finanční pokutou dle našeho interního sazebníku. Věřím, že to bude výstraha i pro ostatní," dodal Šimíček.

Zkušený útočník Vítkovic trest přijal. „Samozřejmě přijímám pokutu, protože mobil do kabiny ani na led nepatří. Bylo štěstí, že na něj nikdo nenajel a nezranil se," řekl 35letý brněnský rodák.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice