Hlavní obsah

Drsná přestřelka na Spartě. Gólman zuřil a pálil nadávky, sudí se s ním nemazlil

Praha

Emoce i hodně ostrá slova. Nedělní bitva gigantů v hokejové extralize měla pořádně drsný konec. Body po výhře 4:2 slavila Sparta, tabulku ale dál vedou poražení Oceláři. Do centra pozornosti se dostal ve vyhroceném závěru gólman vítězů Alexander Salák, jenž se dostal do ostré výměny názorů s hlavním arbitrem Pavlem Hodkem. Gólman si pustil pusu na špacír a sudího nešetřil, ten mu oplatil stejně a vzduchem létaly hodně peprné výrazy. Navrch měl nakonec rozhodčí.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Brankář Sparty Alexander Salák hovoří s rozhodčím během utkání s Třincem..

Článek
Fotogalerie

Končí základní část extraligy a Třinec se Spartou bojují o Prezidentský pohár. Blíže k němu mají Oceláři, ale Pražanům na zisku trofeje hodně záleží, nejspíš i proto přišla vyhrocená koncovka. Netýkala se žádné ze vstřelených branek. Nicméně na ledě bylo pořádně horko ve chvíli, kdy Ocelář Daniel Kurovský zabrzdil těsně před gólmanem Sparty, který tak dostal ledovou spršku z jeho bruslí.

Sparťan zuřil, že měl sudí soupeře potrestat dvouminutovým trestem. „Tak to pískej stejně k...a vole," obořil se na arbitra zkušený brankář. Sundal si přitom masku z obličeje, aby arbitr viděl hněv v jeho tváři. Bylo jasné, že chce, aby Kurovský za prohřešek pykal. „Sašo, Sašo, přestaň mě tady mr..t, jo," reagoval nejprve sudí. Když emoce tryskaly dál, rázně je uťal. „Stop! Ty chytej," zavelel a zjednal si respekt.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice