Hlavní obsah

Karlovy Vary - Liberec 3:2Hokejová Energie doma válí, vyhrála čtvrtý zápas v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Flek 1 : 0
38. Redlich 2 : 0
49. Musil 2 : 1
50. Knot 2 : 2
54. Černoch 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili v 50. kole extraligy Liberec 3:2 a doma tak vyhráli počtvrté za sebou. Utkání rozhodl v 54. minutě útočník Jiří Černoch. Severočeši prohráli třetí z posledních čtyř zápasů, udrželi se však na čtvrtém místě tabulky. Karlovy Vary jsou deváté.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karlovarští hokejisté slaví gól.

Článek

Utkání začalo ve svižném tempu, časomíra se poprvé se zastavila až v čase 6:34. Ještě před tím měl po Kulichově střele šanci Beránek, ale jeho dorážka pouze doklouzala těsně vedle pravé tyčky liberecké branky. Na druhé straně zcela osamocený Bulíř nevyzrál na Habala, který poprvé dostal příležitost chytat za Energii v domácím prostředí.

Blízko k první brance měl v 16. minutě liberecký Rychlovský, ale po jeho střele z mezikruží jen zazvonila tyč. Na straně domácích mohl otevřít skóre Beránek, ale jeho stahovačku po samostatném úniku zlikvidoval pravým betonem Pavelka.

Bruslivý a rychlý hokej z obou stran pokračoval i ve druhé dvacetiminutovce. Ve 22. minutě poslal Weinhold ideální přihrávkou do samostatného úniku Fleka, který přesnou střelou otevřel skóre zápasu.

Ještě v téže minutě mohl srovnat skóre Gríger, ale z bezprostřední blízkosti nepřekonal výborně chytajícího Habala. V polovině zápasu si Bílí Tygři vynutili několik minut trvající tlak v útočném pásmu, kterému však chybělo přesné zakončení.

Ve 35. minutě po vyloučení Pavlíka a Šíra dostala Energie příležitost hrát 69 vteřin přesilovku pět na tři, ve které pouze Šenkeřík nastřelil tyč a Koblasa následně minul odkrytou branku. Západočeši se ale přece jen dočkali další branky. Po pěkné individuální akci Vondráčka se prosadil Redlich.

V závěrečné třetině byli hosté výrazně aktivnější, Energie i díky Habalovi držela dvoubrankové vedení až do 49. minuty. Poté ale nejprve Musil snížil a o 97 sekund později vyrovnal střelou z mezikruží obránce Knot.

Vyrovnávací branka ale Západočechy nepoložila a díky aktivnímu napadání v blízkosti Pavelkovi branky se v 54. minutě za brankou dostal k puku Kohout, který nezištně přihrál Černochovi, jenž střelou z první zápas rozhodl. Severočeši nedokázali vyrovnat ani při dlouhé power play.

50. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 3:2 (0:0, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 22. Flek (Weinhold), 38. Redlich (Vondráček, Plutnar), 54. Černoch (Kohout, Zábranský) - 49. A. Musil (Knot), 50. Knot (Vitásek, A. Musil). Rozhodčí: Lacina, Hejduk - Pešek, Malý. Vyloučení: 1:3. Bez využití: Bez diváků.
Karlovy Vary: Habal - Šenkeřík, Weinhold, Plutnar, D. Mikyska, Kowalczyk, Zábranský, Krajčík - Flek, T. Mikúš, O. Beránek - Šik, Kulich, Osmík - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.
Liberec: J. Pavelka - Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandič, Hanousek, Derner - Lenc, A. Musil, Birner - Bulíř, Gríger, A. Najman - R. Pavlík, P. Jelínek, J. Vlach - D. Špaček, Šír, Rychlovský - A. Dlouhý. Trenér: Augusta.

Reklama

Související témata: