Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Hradec Králové 4:2Boleslav slaví důležitou výhru, přímý postup do čtvrtfinále je blízko

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Smoleňák 0 : 1
12. Cienciala 1 : 1
33. Růžička 1 : 2
35. Šťastný 2 : 2
49. Pláněk 3 : 2
53. Bičevskis 4 : 2
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 50. kole extraligy Hradec Králové 4:2 a udělali další krok k přímému postupu do čtvrtfinále play off. Středočeši jsou i nadále třetí, na pátý Mountfield mají dvě kola před koncem základní části náskok pěti bodů. Domácí zápas rozhodli ve třetí třetině, kdy se prosadili Martin Pláněk a Maris Bičevskis.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Martin Ševc a autor prvního gólu Mladé Boleslavi David Cienciala se radují.

Článek
Fotogalerie

Úvod zápasu patřil dvěma šancím Mladé Boleslavi, ale s pokusy Flynna a Kotaly si dokázal hradecký brankář Mazanec s námahou poradit. Udeřilo tak na druhé straně. Po buly se dostal k puku kapitán Východočechů Smoleňák a z první ho napálil přímo do horního růžku Růžičkovy branky. Domácí však dokázali ještě v první třetině vyrovnat, když se po samostatné akci prosadil při hře čtyř na čtyři útočník Cienciala.

Ve druhé třetině ani jeden z týmů nevyužil zkrácené přesilové hry, do vedení se nakonec opět dostali hosté. Růžičku v mladoboleslavské brance překonal jmenovec Vladimír, který tak vstřelil jubilejní 150. gól v extralize. Středočeši však dokázali i podruhé srovnat. V přesilové hře se prosadil nejlepší domácí střelec Šťastný, jenž si připsal 25. branku v sezoně.

Dobrý svižný hokej pokračoval i ve třetí části hry. A za delší konec provazu nakonec tahala Mladá Boleslav. A i další dva góly padly v nestandardním počtu hráčů. Při signalizované početní výhodě byli domácí na ledě v šesti hráčích, když se do puku opřel na modré obránce Pláněk a překonal Mazance. Domácí odmítli závěrečný tlak hostů v další přesilové hře, když Ciencialovu nabídku na teč využil beze zbytku před brankou operující Bičevskis.

50. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Cienciala (Claireaux, Ševc), 35. D. Šťastný (Ševc, Jääskeläinen), 49. Pláněk (Cienciala), 53. Bičevskis (Cienciala, Bernad)) - 6. Smoleňák (Lev), 33. V. Růžička ml. (F. Pavlík). Rozhodčí: Hodek, Jeřábek - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. Bez diváků.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Šidlík, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman - D. Šťastný, A. Zbořil, Kotala - Jääskeläinen, Claireaux, Cienciala - P. Kousal, Najman, Flynn - J. Stránský, Bičevskis, G. Sturcz. Trenéři: Rulík a Patera.
Hradec Králové: Mazanec - Nedomlel, Graňák, Šalda, F. Pavlík, Čáp, Gaspar - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Zachar, V. Růžička ml., Sklenář - Smoleňák, Lev, Veselý - Kelly Klíma, Koukal, Pilař. Trenér: V. Růžička st.

Reklama

Související témata: