Hlavní obsah

Pardubice - Karlovy Vary 3:2 PPHokejová Energie vydřela prodloužení, tam ale padla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Horký 1 : 0
11. Šik 1 : 1
27. Camara 2 : 1
55. Kowalczyk 2 : 2
62. Nakládal 3 : 2
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic zvítězili v pátečním utkání 51. kola Tipsport extraligy doma nad Karlovými Vary. Energie sice ve třetí třetině vyrovnala a dovedla duel do prodloužení, tam ale padla.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Pardubic Milan Klouček.

Článek
Fotogalerie

Karlovarští přijeli do Pardubic s omlazeným kádrem se šesti juniory a jedním dorostencem. Hned na konci úvodní minuty brankář Habal zlikvidoval samostatný únik Zohorny po šikovném pasu od Mikuše. O čtyři minuty později Dynamo získalo vedení, když svůj únik zakončil střelou k levé tyči Horký.

Energie se dočkala vyrovnání v 11. minutě: Šik se svou střelou z rohu uspěl, když puk propadl Kloučkovi do sítě. Západočeši mohli navýšit své vedení v závěru první části hry po Camarově podrážení, Dynamo si ale tuto početní nevýhodu pohlídalo.

Východočeši se opět ujali vedení vteřinu před koncem své přesilové hry, po pohledné kombinaci druhé formace domácích se prosadil svým jedenadvacátým gólem v sezoně Camara.

Zatímco v první třetině držela omlazená Energie krok, v té druhé Pardubičtí dostali soupeře pod velký tlak, ten ale nedokázali využít k výraznějšímu navýšení vedení. Ve 34. minutě v jasné šanci těsně minul Paulovič, po něm trefil Kolář tyč, aby o chvíli později vyslal do nakonec neúspěšného nájezdu Pochobradského. Dynamo v druhé části přestřílelo protivníka 19:3.

Blízko byly Karlovy Vary vyrovnání ve 45. minutě, uniknuvšího Mikúše ale dobruslil Ďaloga a odzbrojil jej od kotouče. Poté předvedl svou šikovnost Camara, po prokličkování se k brance ale nedokázal zakončit. Západočeši se postupně čím dál více prosazovali do nebezpečných akcí a v 55. minutě se dočkali srovnání skóre. Střelou přes bránícího hráče se prosadil Kowalczyk a poslal zápas do prodloužení.

Nastavení trvalo pouze 80 sekund, když o zisku druhého bodu pro Dynamo rozhodla rána obránce Nakládala a druhá využitá přesilovka domácích v utkání.

51. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 3:2 v prodl. (1:1, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 5. L. Horký (J. Kolář, O. Rohlík), 27. Camara (T. Zohorna, R. Kousal), 62. Nakládal (Blümel) - 11. Šik, 55. Kowalczyk (Bačo). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Kajínek, Rampír. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. Bez diváků.
Pardubice: M. Klouček - Nakládal, Vála, Ďaloga, J. Mikuš, Hrádek, J. Kolář, Bučko - Blümel, Poulíček, Paulovič - Camara, T. Zohorna, R. Kousal - O. Rohlík, O. Roman, L. Horký - A. Kosticyn, M. Kratochvil, Pochobradský. Trenér: R. Král.
Karlovy Vary: Habal - Kowalczyk, Weinhold, Plutnar, Krajčík, D. Mikyska, Tureček - Bačo, Hladonik, O. Beránek - Kupčo, Vildumetz, Redlich - Šik, T, Mikúš, Osmík - L. Adámek, Křehlík, Křemen. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín