Hlavní obsah

Sparta - Ml. Boleslav 2:3Sparta převzetí Prezidentského poháru výhrou neoslavila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Cienciala 0 : 1
19. Vitouch 1 : 1
25. Sukel´ 2 : 1
39. Bičevskis 2 : 2
53. Cienciala 2 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 52. kole extraligu Spartu 3:2 a bodovali tak i ve čtvrtém vzájemném zápase s vítězem základní části. Dvěma góly se na výhře hostů podílel útočník David Cienciala. Pražané tak nevyužili možnost překonat klubový rekord v počtu získaných bodů, v dlouhodobé části jich vybojovali 108. Mladá Boleslav skončila se ziskem 97 bodů třetí.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hráči Sparty se fotografují s Prezidentským pohárem pro vítěze základní části extraligy.

Článek

Oba celky měly před zápasem jistotu, že se jejich pozice v tabulce nezmění a tak se trenéři rozhodli šetřit některé opory. V sestavě Sparty chyběli například Němeček, Jurčina, Rousek nebo Pech, v dresu Mladé Boleslavi chyběli Ševc, Šidlík, Šťastný nebo Stránský. V brance se poté poprvé v sezoně objevil Schwarz.

Do první výraznější šance se dostal v 5. minutě Sukeľ, gólmana hostů ale neprostřelil. Skóre tak otevřel o minutu později Cienciala, jenž využil zaváhání Kaliny a překonal Machovského. Výrazně více práce měl Schwarz, který si poradil s pokusy Sobotky, Košťálka nebo Zikmunda. V závěru první třetiny však za jeho zády skončila Kalinovo nahození, které tečoval Vitouch.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Matúš Sukeľ ze Sparty střílí na branku Marka Schwarze z Mladé Boleslavi.

Ve 22. minutě trefil Dlapa tyč, vzápětí dostali hosté čtyřminutovou početní výhodu. Absence klíčových hráčů včetně nejlepšího střelce Šťastného se ale na mladoboleslavské hře podepsala. Místo vedoucí branky tak Středočeši sami inkasovali, z brejku se na druhý pokus prosadil prakticky z nulového úhlu Sukeľ. Sparta se v oslabení prosadila podvanácté v sezoně.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Matúš Sukeľ ze Sparty a Maris Bičevskis z Mladé Boleslavi.

Přestože proti sobě hrály týmy z čela tabulky, hra moc velkou úroveň neměla. Klesl i počet střel, zejména ze strany domácích. I díky tomu mohli hosté v závěru druhé části vyrovnat, puk za záda dostal po odrazu od brusle Bičevskis.

Pražané se mohli vrátit do vedení v přesilovkách, nedokázali však potrestat ani jeden ze tří faulů soupeře. V 52. minutě byl vyloučen kapitán domácích Řepík a Mladá Boleslav se již v početní výhodě prosadila. Po přihrávce Claireauxe se podruhé mezi střelce zapsal Cienciala. Sparta se poté snažila vyrovnat, prodloužení si ale nevynutila ani při power play.

52. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 19. D. Vitouch (Kalina, Prymula), 25. M. Sukeľ (A. Kudrna) - 6. Cienciala (Allen, Jääskeläinen), 39. Bičevskis (A. Zbořil, Bernad), 53. Cienciala (Claireaux, Bernad). Rozhodčí: Pražák, Sýkora - Pešek, Malý. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Bez diváků.
Sparta: Machovský - Košťálek, T. Pavelka, Polášek, Kalina, M. Jandus, Tomáš Dvořák - Řepík, R. Horák, Buchtele - Tomášek, Sobotka, Zikmund - A. Kudrna, M. Sukeľ, Říčka - Dvořáček, D. Vitouch, Prymula. Trenéři: Hořava a Jandač.
Mladá Boleslav: Schwarz - Pláněk, D. Moravec, Fillman, Allen, Jasečko, Dlapa, Vacík - Jääskeläinen, Claireaux, Cienciala - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Závora, A. Zbořil, Bernad - V. Polák II, Bičevskis, Půček. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín