Hlavní obsah

Pardubice spustily rekordní kanonádu! Čtyři týmy dělí jediná výhra od postupu

Praha
Aktualizováno

Generali Česká pojišťovna play off hokejové Tipsport extraligy má za sebou druhé zápasy předkola, po nichž dělí čtyři týmy jediná výhra od postupu. Domácí dominanci potvrdily Vítkovice výhrou nad Brnem 2:1 a Hradec Králové vítězstvím 3:1 proti Litvínovu. Drtivou kanonádu pak spustily na svém ledě Pardubice, které rozstřílely Karlovy Vary 11:3 a jako první tým v historii play off české nejvyšší soutěže nastřílely jedenáct gólů. Olomouc naopak znovu loupila v Plzni a po výhře 3:2 má překvapivě postup na dosah.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubice oslavují gól proti Karlovým Varům.

Článek
Fotogalerie

Vítkovičtí, jimž z vítězné středeční sestavy vypadl kvůli zranění veterán Irgl, po polovině zápasu vedli zásluhou Alexandra Malleta a Vladimíra Svačiny 2:0. Kometa sice ve třetí třetině snížila, když využil přesilovku Filip Král, ale srovnat už se jí navzdory stupňujícímu se tlaku nepodařilo. Brňané jsou tak krůček od vyřazení.

Jediným týmem, kterému se zatím daří v předkole na ledě soupeře, je Olomouc, která překvapivě vyhrála v Plzni i druhý zápas. Hanáci domácí zaskočili hned v úvodu, když už po deseti minutách získali dvoubrankový náskok. Indiáni sice snížili, ale dvoubrankový polštář hostům vrátil Lukáš Nahodil, jenž se na výhře podílel gólem a asistencí. Petr Kodýtek v přesilovce ve třetí třetině vykřesal pro Západočechy naději, jenže na víc se domácí nezmohli a na led soupeře tak pojedou v mimořádně nepříznivé situaci.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Olomouce se radují z úvodní branky proti Plzni ve druhém utkání předkola play off.

Hradec Králové porazil litvínovskou Vervu posedmé v řadě. Tentokrát rozhodl dvěma góly Jakuba Orsavy a Petra Koukala ve druhé třetině.

V Pardubicích bylo prakticky hotovo po první třetině, kterou domácí vyhráli 5:1. V 37. minutě pak už vedli 10:2. Pěti body za dva góly a tři asistence se zaskvěli útočníci Anthony Camara a Tomáš Zohorna, čtyři nahrávky nasbíral obránce Marek Ďaloga.

Hokejová extraliga, předkolo play off
Vítkovice - Brno 2:1
Branky: 10. Mallet, 32. Svačina - 44. Král. Stav série: 2:0
Plzeň - Olomouc 2:3
Branky: 14. Dočekal, 45. Kodýtek - 2. Olesz, 10. Tomeček, 26. Nahodil. Stav série: 0:2
Hradec Králové - Litvínov 3:1
Branky: 15. Šalda, 24. Orsava, 39. Koukal - 20. Pospíšil. Stav série: 2:0
Pardubice - Karlovy Vary 11:3
Branky: 7., 23. Camara, 9., 21. T. Zohorna, 15. Mikuš, 19. Vála, 19. Paulovič, 22. Roman, 23. Kosticyn, 37., 56. Blümel - 12. Vondráček, 36., 40. Flek. Stav série: 2:0
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.