Hlavní obsah

Senzační obrat Liberce, zvítězil v prodloužení. Mladá Boleslav také slaví výhru

Mladá Boleslav/Liberec
Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli ve čtvrtek úvodní čtvrtfinále play off Tipsport extraligy nad Pardubicemi 2:0. Těsný náskok domácím zajistil Zbořil, výhru v poslední minutě pečetil do odkryté klece Ševc. Ve druhém duelu Liberec sice prohrával s Hradcem Králové už 0:3, ale nakonec dovedl duel do prodloužení. Tam pak rozhodl o výhře Severočechů Birner, který si připsal i dvě asistence a byl největší hvězdou utkání.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Liberce se radují z třetího gólu.

Článek
Fotogalerie

Mladá Boleslav byla v úvodní čtvrtfinálové bitvě s Pardubicemi velmi aktivní. Gólmana Kloučka zasypala desítkami střel, ale mladý brankář držel naděje Dynama. Dvakrát měl v prostřední dvacetiminutovce i velkou kliku, protože touš už skončil v jeho síti, ale ani jedna branka neplatila. Poprvé kvůli přerušené hře při zranění Ševce, podruhé kvůli tomu, že útočící hráč poslal puk do sítě nohou. Nakonec ale Boleslav ve druhé třetině stejně šla do vedení po přesné trefě Zbořila.

V závěrečné části hry Dynamo přidalo, ale v koncovce se ani jednou neprosadilo. Naopak při hře bez brankáře jistil výhru domácích Ševc. Vychytanou nulu mohl slavit Jan Růžička, Středočeši zdolali doma Dynamo od prosince 2015 potřinácté za sebou. Druhý duel se odehraje v pátek na ledě Bruslařského klubu, začne v 19 hodin.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Joona Jääskeläinen z Mladé Boleslavi a brankář Pardubic Milan Klouček.

Liberec prohrával na domácím ledě s Hradcem Králové už 0:3, pak ale Východočeši zahodili několik tutovek a začala senzační stíhací jízda Tygrů. Prvním hrdinou domácího celku se stal Musel, který chvíli před koncem základní hrací doby srovnal na 3:3 a poslal duel do prodloužení.

Tam dlouho týmy kolabovaly v koncovce, až v 77. minutě rozjásal Tygry vítěznou trefou Birner. Ten si připsal navíc dvě asistence a byl největší hvězdou duelu. Série hraná na čtyři výhry pokračuje v pátek opět na severu Čech.

Zbylé dvě čtvrtfinálové série budou rozehrány v sobotu, hrát se bude na čtyři vítězství. V sobotu Třinec přivítá Brno, Sparta hraje s Olomoucí.

Čtvrtfinále play off - první zápasy:
Mladá Boleslav - Pardubice 2:0
Branky: 35. Zbořil, 60. Ševc.
Liberec - Hradec Králové 4:3 v prodloužení
Branky: 34, Gríger, 54. Lenc, 59. Musil, 77. Birner - 17. Kelly Klíma, 25. Růžička, 29. Orsava.