Hlavní obsah

Sparta - Olomouc 2:0Sparta slaví druhou výhru, Salák i první čisté konto

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Řepík 1 : 0
25. Tomášek 2 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty zvládli i druhý domácí duel čtvrtfinále play off extraligy s Olomoucí a v sérii vedou 2:0 na zápasy. V neděli Pražané triumfovali po gólech Řepíka a Tomáška 2:0, gólman Alexander Salák vychytal své první čisté konto kariéry ve vyřazovací části nejvyšší české soutěže. Série se nyní přesouvá na Hanou, kde bude pokračovat ve středu třetím utkáním.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Sparta střílí první gól utkání (Michal Řepík). Zleva David Tomášek ze Sparty a olomoucký brankář Branislav Konrád. Vpravo Tomáš Dujsík z Olomouce.

Článek

Sparta na svého soupeře od začátku vlétla a z úvodního gólu se radovala už po 105 vteřinách hry. Jenže za pár minut se ukázalo, že předčasně. Olomoučtí si totiž vyžádali trenérskou výzvu a sudí po konzultaci s videem Formanovu trefu kvůli bránění Buchteleho brankáři Konrádovi neuznali.

Jenže o necelé čtyři minuty později už Pražané vedli. Při první přesilovce zápasu se po kombinaci prvního útoku dostal puk ke kapitánovi Řepíkovi, jenž střelou z voleje překonal Konráda. Asistenci si připsal i Sobotka, jenž byl v sobotu u všech tří branek Pražanů.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Zleva brankář Sparty Alexander Salák, Jiří Ondrušek z Olomouce a Lukáš Pech ze Sparty.

Hanáci se ale dokázali oklepat a i oni se dostávali do nebezpečných příležitostí. Zejména to Kolouchova po gólu volala, jenže domácí podržel brankář Salák.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Zleva brankář Olomouce Branislav Konrád, Martin Vyrůbalík z Olomouce a Roman Horák ze Sparty.

I další šance Kohoutů sparťané přečkali a i vstup do druhé třetiny se jim podařil na výbornou. Košťálek po obkroužení Konrádovy branky sice zamířil jen do gólmanových betonů, dorážející Tomášek ale zvýšil na 2:0.

Olomoučtí se sice ve třetí třetině snažili kontaktním gólem vrátit do zápasu, to se jim ale nedařilo. V čase 57:15 zamířil Konrád na střídačku a hosté zkusili hru se šesti bruslaři, skóre už se ale nezměnilo.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Sparta Praha - HC Olomouc 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Řepík (R. Horák, Sobotka), 25. Tomášek (Košťálek). Rozhodčí: Šír, Sýkora - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Bez diváků. Stav série: 2:0.
Sparta: Salák - Jurčina, Tomáš Dvořák, Košťálek, Polášek, T. Pavelka, Němeček - Řepík, R. Horák, Sobotka - A. Kudrna, Tomášek, Rousek - M. Forman, Pech, Buchtele - Dvořáček, M. Sukeľ, Zikmund. Trenéři: Hořava a Jandač.
Olomouc: Konrád - A. Rutar, Ondrušek, Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík, Rašner - Kunc, Nahodil, J. Káňa II - Olesz, Kolouch, Ostřížek - Klimek, J. Knotek, Burian - Navrátil, Strapáč, Kucsera - od 21. navíc Bambula. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Reklama

Související témata: