Hlavní obsah

Třinec - Brno 7:2Stav série 2:0Nadějný úvod, pak Kometa shořela. Oceláři slaví další výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Zámorský 0 : 1
12. Kurovský 1 : 1
20. Stránský 2 : 1
27. Růžička 3 : 1
30. Kovařčík 4 : 1
40. Freibergs 5 : 1
47. Holík 5 : 2
59. Kovařčík 6 : 2
60. Marcinko 7 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Třinečtí hokejisté ovládli díky čtyřem využitým přesilovým hrám i druhý čtvrtfinálový zápas s Brnem a po výhře 7:2 vedou v sérii 2:0. Oceláři sice ve třetí minutě jako první inkasovali, ale už ve druhé třetině otočili na 5:1. Dvakrát skóroval za vítěze Michal Kovařčík a po třech bodech si připsali Petr Vrána (0+3) s Erikem Hrňou (1+2). Kometa prohrála ve Werk aréně oba zápasy o pět gólů.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Daniel Kurovský z Třince a Tomáš Marcinko z Třince se radují z první třinecké branky.

Článek

Třinec se držel pravidla, že vítězná sestava se nemění, a nechyběl ani kapitán Vrána, který první zápas nedohrál po střetu s Gulašim. Brno po prohře 0:5 udělalo pár změn - při zranění Hollanda se do obrany dostal jako sedmý bek Barinka a Střondala nahradil ve čtvrtém útoku Šoustala. Klimeš, který o den dříve vystřídal ve 13. minutě po třetím gólu Vejmelku, chytal poprvé v play off extraligy mužů od začátku.

Trenér Komety Libor Zábranský uklidňoval tým po první prohře, že stejně to vypadalo v úvodním zápase ve finále 2018 a poté Brno po výsledku 1:5 vyhrálo čtyři zápasy v řadě a slavilo titul. Jeho svěřenci se poučili, působili v úvodu utkání živějším dojmem a po střele Zámorského od modré čáry vedli.

V polovině první třetiny mohl zvýšit Schneider, ale prázdnou branku bekhendem přestřelil. Z protiútoku vyrovnal Kurovský, který dorazil Hrňovu střelu od modré. Šest sekund před odchodem do kabin otočil skóre v přesilové hře Stránský střelou do odkryté branky po Vránově přihrávce.

Třetí gól rozhodl

Domácí přidali třetí gól z dobře sehraného přečíslení tři na dva, ve kterém se Vrána neukvapil a adresoval další krásný pas skórujícímu Růžičkovi. O chvíli později se Michal Kovařčík dostal za obranu hostů a prosadil se bekhendovou kličkou. Kontrovat mohl Bondra, ale netrefil odkrytou branku. Poté Freibergs zvýšil v čase 39:58 od modré čáry.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

V brance brankář Brna Lukáš Klimeš, Tomáš Bartejs z Brna, Radek Kučeřík z Brna.

V prvním utkání se ve třetí třetině na ledě přiostřilo, tentokrát se hrálo v poklidu. Skvělým zákrokem se blýskl Kacetl, který Zaťovičovu střelu do odkryté branky ukryl v lapačce. Třinec jako by s vědomím velkého náskoku povolil, nabídl Kometě několik přesilovek a Holík v jedné z nich snížil.

I do třetice ale vyšel závěr třetiny domácím hráčům. Po Špačkově přihrávce od zadního mantinelu zvýšil v předposlední minutě Michal Kovařčík a poslední slovo měl v početní výhodě Marcinko. Kometa tak stejně jako v předkole s Vítkovicemi prohrává po úvodních zápasech 0:2.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 7:2 (2:1, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 12. Kurovský (Hrňa, Marcinko), 20. M. Stránský (P. Vrána, Hrňa), 27. Martin Růžička (P. Vrána, M. Stránský), 30. M. Kovařčík (Michael Špaček, Gernát), 40. Freibergs (Hrňa, P. Vrána), 59. M. Kovařčík (Michael Špaček, Kundrátek), 60. Marcinko (Rodewald, Gernát) - 3. Zámorský (P. Holík, F. Král), 47. P. Holík (F. Král, Mueller). Rozhodčí: Hodek, Obadal - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:7. Využití: 4:1. Bez diváků. Stav série: 2:0.
Třinec: Kacetl - Gernát, M. Doudera, Jaroměřský, D. Musil, Kundrátek, Freibergs - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, Kurovský - Rodewald, Michael Špaček, M. Kovařčík - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák - od 28. Chmielewski. Trenér: Varaďa.
Brno: Klimeš - Zámorský, F. Král, Bartejs, Kučeřík, S. Svozil, Gulaši, Barinka - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Vincour, Rákos, Valský - Schneider, Klepiš, D. Bondra - P. Mrázek, Střondala, Plášek. Trenér: L. Zábranský st.

Reklama

Související témata: