Hlavní obsah

Další podpisy pro Olomouc. Hanáci prodloužili smlouvy se třemi útočníky

Hokejová Olomouc prodloužila smlouvy s trojicí svých útočníků. Vojtěch Tomeček bude působit na Hané i příští sezonu, Jan Káňa se Kohoutům upsal na následující dva ročníky a Michal Kunc dokonce na tři.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoučtí Michal Kunc a Lukáš Klimek oslavují gól proti Spartě.

Článek

„Chceme, aby mužstvo bylo pohromadě a moc se neobměnilo. Doufáme, že se nám tato strategie vyplatí. Podpisy těchto tří hráčů jsou podle mě velice důležité, protože Honza Káňa s Vojtou Tomečkem jsou u nás už delší dobu a patří ke klíčovým hráčům, Michal Kunc je zase mladý hráč, který toho má ještě mnoho před sebou a má velké předpoklady se stát nadprůměrným extraligovým hráčem," uvedl jednatel a trenér Olomouce Jan Tomajko.

Devětadvacetiletý Káňa zamířil do Olomouce v říjnu 2017 poté, co o pár měsíců předtím pomohl Kometě k zisku extraligového titulu. Na Hané načne zlínský odchovanec už pátou sezonu, v té poslední byl s 31 kanadskými body nejproduktivnějším hráčem Kohoutů.

O tři roky mladší Tomeček působí v Olomouci tři sezony v kuse, předtím extraligu okusil za rodné Karlovy Vary a Chomutov. V sezoně 2020/21 i vinou několika zranění odehrál 39 zápasů a připsal si 10 bodů.

Dvacetiletý Kunc přišel do Olomouce na konci ledna z Komety, v níž vyrůstal. Hned svůj první start za Kohouty ozdobil premiérovým extraligovým gólem. Celkem za Olomouc odehrál 17 duelů s bilancí tří branek a čtyř asistencí.

Hanáci už v minulých týdnech prodloužili kontrakty s brankářem Janem Lukášem, obránci Jiřím Ondruškem a Davidem Škůrkem a útočníky Janem Knotkem a Lukášem Nahodilem.

Reklama

Související témata: