Hlavní obsah

Malér pro Liberec! Kapitán mu doma ve finále proti Třinci nepomůže

Ve druhém finálovém duelu jim chyběl potrestaný útočník Adam Musil a ani ve třetím a čtvrtém pokračování bitvy o titul proti Třinci nebudou hokejisté Liberce kompletní. Bílým Tygrům bude v domácích soubojích s Oceláři chybět kapitán Petr Jelínek, jemuž předseda disciplinární komise Viktor Ujčík udělil dvouzápasovou stopku za faul na Matěje Stránského v pondělním utkání.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Martin Gernát z Třince a Petr Jelínek z Liberce.

Článek

Jelínek ve 36. minutě zasáhl Stránského do oblasti hlavy a krku, za což od hlavních rozhodčích Pavla Hodka a Antonína Jeřábka obdržel trest na pět minut a do konce utkání. Oceláři následnou dlouhou přesilovku využili, když Miloš Roman zvýšil na 2:0. V zápase nakonec vyhráli 3:1 a v sérii se ujali vedení 2:0.

Liberec je v obtížné situaci a ve středu a čtvrtek se bude muset obejít bez svého kapitána, kterému Ujčík zastavil činnost na dva duely, a navíc mu udělil finanční pokutu ve výši deseti procent jeho měsíčního platu.

„Zákrok byl veden na protihráče, který nebyl v držení kotouče, a to levým ramenem ve snaze zabránit mu v napadání. Jelínek při něm neoddělil ruku od těla ani významně nezvýšil rychlost, nade vši pochybnost však při střetu zasáhl primárně hlavu Stránského, který nebyl v držení kotouče a zákrok tak nemohl očekávat ani se mu v souladu s pravidly ledního hokeje bránit," rozhodl Ujčík po prostudování videozáznamu.

Při stanovení výše trestu přihlédl k tomu, že Stránský utkání dokončil a že Jelínek byl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Reklama

Související témata: