Hlavní obsah

Kladno má po postupu do extraligy pod smlouvou zatím devět hráčů

Kladno

Hokejisté Kladna mají po návratu do extraligy po roční pauze pod kontraktem na novou sezonu devět hráčů. Vedle devětačtyřicetiletého hrajícího majitele Jaromíra Jágra a další hvězdy s řadou zkušeností z NHL Tomáše Plekance bude v týmu pokračovat i třetí člen elitní útočné formace Ondřej Machala, který přišel v uplynulém ročníku z Pardubic.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr při utkání s Jihlavou.

Článek

Pod smlouvou jsou také forvardi Nicolas Hlava, Tomáš Pitule, Antonín Melka, Vítězslav Bílek a Matyáš Šapovaliv. Z obránců má s klubem kontrakt Jiří Ticháček, který stejně jako Šapovaliv v současné době reprezentuje Česko na mistrovství světa hráčů do 18 let v USA.

V Kladně by mohli pokračovat podle klubové webu i někteří další hráči, kteří vybojovali postup z první ligy. Jisté jsou odchody brankáře Andreje Košarišťana (Mladá Boleslav), obránce Ondřeje Mikliše (Sparta) a útočníků Rostislava Marosze (Vítkovice) a Patrika Machače (Slavia).

"Chtěl bych postavit co nejsilnější mančaft s cílem nesestoupit. Hrát budu dál. Vím, že se budu muset zlepšit, ale zároveň vím, že to v sobě mám. Tím, že budu hrát, zůstanou někteří partneři. Navíc pomohu Plekymu a čekají nás zápasy pod otevřeným nebem ve Špindlerově Mlýně," citoval klubový web Jágrova slova po čtvrtečním rozhodujícím sedmém utkání finále první ligy proti Jihlavě.

Kladno se chystá v zimě na odložený duel Winter Classic ve Špindlerově Mlýně, kde mělo hrát při působení v první lize proti Vrchlabí. Po postupu se soupeř změní, jeho jméno by měl organizátor akce oznámit v nejbližších týdnech.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice