Hlavní obsah

Obrovská posila pro Spartu! Získala českého útočníka z Philadelphie

Praha

Po Filipu Chlapíkovi hlásí hokejová Sparta další posilu do útoku se zkušenostmi z NHL. S pražským klubem podepsal dvouletou smlouvu čtyřiadvacetiletý forvard Philadelphie Flyers David Kaše.

Foto: Jakub Pláteník / HC Sparta Praha

David Kaše už je sparťanem.

Článek

„David je tvořivý a velice chytrý hráč. Má zkušenosti ze zámoří i české extraligy, ve které byl v uplynulé sezoně hodně vidět. Věříme, že svým stylem hry skvěle zapadne do našeho týmu," věří sportovní ředitel Sparty Petr Ton.

Kadaňský odchovanec Kaše si extraligu poprvé vyzkoušel už v sezoně 2015/16 za Chomutov. Uplynulý ročník začal v Karlových Varech, kde se mu dařilo náramně - ve 27 zápasech si připsal šest branek a 19 asistencí. Jeho výpomoc Energii skončila v polovině ledna, když se vrátil do Philadelphie k opožděnému startu sezony NHL.

Foto: Jakub Pláteník / HC Sparta Praha

David Kaše je novou posilou Sparty.

Za Flyers ale v ročníku odehrál jen jeden zápas a nastupoval převážně na farmě v AHL. A když mu nyní skončila smlouva, domluvil se na návratu do Evropy. Do Sparty...

„Přemýšlel jsem o zahraničí, odkud nějaké nabídky přišly, ale zájem Sparty byl obrovský. V průběhu sezony jsem se ještě vracel do zámoří, kde jsem chtěl zabojovat o novou smlouvu. Nakonec jsem nedostal od Philadelphie takový prostor a cítil jsem, že pro mě ve Flyers aktuálně není místo. Ve hře bylo prodloužení o rok, ale po debatě s agentem jsem se rozhodl pro Spartu," uvedl o rok mladší bratr Ondřeje, útočníka Bostonu.

Kaše, který v roce 2014 pomohl reprezentační osmnáctce ke stříbru na světovém šampionátu, touží se Spartou uspět v domácí extralize i na mezinárodní scéně. „Na Ligu mistrů se moc těším, protože nás čekají kvalitní zápasy, a jsem rád, že je úspěch prioritou pro celou Spartu," dodal Kaše, jenž v NHL nastoupil dohromady k sedmi zápasům, v nichž vstřelil jeden gól. V kariéře si vyzkoušel i nejvyšší švédskou soutěž v dresu Mory.

Foto: Jakub Pláteník / HC Sparta Praha

David Kaše se sportovním manažerem Sparty Petrem Tonem.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec