Hlavní obsah

Trenérský štáb Sparty je kompletní

Praha

Po konci hlavního kouče Miloslava Hořavy bezprostředně po semifinálovém vyřazení s Libercem zůstával trenérský štáb hokejové Sparty takřka dva měsíce nekompletní. To už ale nyní neplatí. Po Jaroslavu Hlinkovi, jenž je zároveň sportovním manažerem Pražanů, má trenér Josef Jandač druhého asistenta. Stal se jím osmačtyřicetiletý Tomáš Hamara, jenž poslední dvě sezony vedl partnerský Sokolov v Chance lize.

Foto: Vladimír Koča / HC Sparta Praha

Nový asistent trenéra HC Sparta Praha Tomáš Hamara.

Článek

„Celou dobu jsem byl oficiálně trenérem Sparty, takže si mě vedení klubu stáhlo k áčku. Moc se těším, v extralize mě čeká úplně jiná úroveň, ale i v Sokolově to bylo po všech stránkách skvělé," uvedl Hamara po oficiální sparťanské stránky.

V Sokolově Hamara pomáhal mladým sparťanům naskočit do dospělého hokeje a připravit je pro áčko. A protože chtějí Pražané dávat talentovanému mládí více prostoru, Hamarovi znalosti se budou hodit.

„Kluky znám už z dorostu a juniorky. V Sokolově a předtím v Kadani jsme jim pomáhali nasbírat první zkušenosti a připravit je pro áčko, takže rád budu Pepovi s Jardou nápomocný a budu jim při ruce," plánuje si Hamara a na extraligou premiéru už se těší.

„Jsem nadšený! Ve Spartě jsem byl odmalička, vyrůstal jsem v ní a vždycky jsme vzhlíželi ke starším hráčům v áčku. Nepodařilo se mi na něj dosáhnout jako hráči, ale teď jsem v něm jako trenér. Moc si té šance vážím, je to pro mě velká čest," uzavírá.

Reklama

Související témata: