Hlavní obsah

Plzeň - Třinec 3:2Plzeň si po nezdaru spravila chuť skalpem mistrovského Třince

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Dzierkals 1 : 0
27. Hrňa 1 : 1
27. Kantner 2 : 1
52. Čerešňák 3 : 1
53. Marcinko 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili v nedělním 2. kole extraligy Třinec 3:2 a zvládli domácí premiéru v novém ročníku soutěže. Střelecky aktivnější domácí zajímavé utkání zvládli vítězně, přestože většinu hrací doby drželi vždy pouze jednobrankový náskok. Vítěznou branku zaznamenal v 52. minutě Peter Čerešňák.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Třinecký David Kofroň zkouší pozornost brankáře Plzně Dominika Furcha.

Článek

Domácí i přes absenci dvou prvních centrů Kodýtka a Musila začali aktivněji, Mertl ale při přečíslení dvou na jednoho gólmana Mazance neprostřelil. Poté únik lotyšské posily Škody Dzierkalse zastavil na poslední chvíli jen za cenu faulu Marinčin a nabídl Indiánům 77 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři. Hosté však pozorně bránili a nebezpečný pokus Schleisse z mezikruží stačil Mazanec vyrazit.

Ve 14. minutě už domácí uspěli během další početní výhody, když se opakovanou střelou prosadil poprvé v tuzemské nejvyšší soutěži Dzierkals. Oceláři se směrem dopředu pořádně připomněli až krátce po obdrženém gólu, kdy po chytrém uvolnění od Růžičky kapitán Vrána tváří v tvář Furchovi neuspěl s forhendovým blafákem.

Ještě do přestávky uchránil Třinec od další pohromy skvělý Mazanec, který dokázal zlikvidovat zakončení Kantnera z individuálního úniku. Gólman Ocelářů se vytáhl také na začátku prostřední části proti úniku Schleisse ve vlastním oslabení. Z nenápadné akce ovšem udeřilo ve 27. minutě na druhé straně. Po příhře Marcinka vyrovnal na 1:1 ranou bez přípravy z levého kruhu Hrňa.

O pouhých 13 vteřin později ale nabídkou zpoza branky vyzval Blomstrand volného Kantnera, jenž zblízka vrátil Plzni vedení. Domácí mohli v polovině utkání náskok zvýšit, Mazanec ale podržel úřadující mistry při nájezdu Kuťáka i přesilovkové střele Suchého. Poté hosté přidali a během dlouhého tlaku v útočném pásmu Furcha pořádně protáhl volej Hrehorčáka mířící do odkryté branky. Závěr druhé třetiny znovu patřil dobře bruslícím Indiánům, velké příležitosti ale neproměnili aktivní Kuťák s Budíkem.

Do závěrečné dvacetiminutovky naskočili Oceláři viditelně s cílem častěji zakončovat. Během početní výhody ovšem nekrytý Doudera z prostoru mezi kruhy vypálil vedle. Domácí nespoléhali jen na bránění a hrozili z brejků. Po jednom z nich v 52. minutě dorazil Bulířův pokus pohodlně Čerešňák. Jen 21 vteřin na to už hosté snížili na 2:3 zásluhou bekhendu Marcinka, jen zužitkoval spolupráci s Romanem. Vyrovnat už hosté nestihli ani při dlouhé hře bez brankáře.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 3:1 (1:0, 1:1, 1:1)
Branka a nahrávka: 14. Dzierkals (Suchý), 27. Kantner (Blomstrand), 52. Čerešňák (Bulíř, M. Lang) - 27. Hrňa (Marcinko, D. Musil), 53. Marcinko (M. Roman). Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Lučan, Kis. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 3926.
Plzeň: Furch - Budík, Čerešňák, J. Kindl, Graňák, V. Lang, Kaňák, Kvasnička - Schleiss, Mertl, Dzierkals - M. Lang, Bulíř, Suchý - Kantner, F. Přikryl, Blomstrand – Kuťák, Soukup, Malát. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml.
Třinec: Mazanec - Kundrátek, D. Musil, M. Doudera, Marinčin, Adámek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, A. Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Daňo - Hrehorčák, M. Roman, Kofroň. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: