Hlavní obsah

Dvouzápasový flastr. Boleslav se na Spartě a proti Vítkovicím musí obejít bez Rašky

Praha

Hokejisté Mladé Boleslavi se dnes na Spartě a v pátek proti Vítkovicím budou muset obejít bez Adama Rašky. Šestadvacetiletému útočníkovi zastavila disciplinární komise extraligy činnost na dva zápasy za faul na libereckého forvarda Jana Ordoše v nedělním zápase 5. kola.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský útočník Adam Raška.

Článek

Raškovi, jenž ve čtyřech extraligových kolech probíhající sezony posbíral tři asistence, hlavní rozhodčí Hradil se Sýkorou za zákrok v 31. minutě udělili dvouminutový trest za zásah do oblasti hlavy a krku.

Další postih teď přišel od disciplinárky vedené Viktorem Ujčíkem. „Zákrok byl veden na protihráče, který se ve snaze vyhnout se jinému soupeři pohybem do středu hřiště nacházel ve snížené pozici a zranitelném postavení. Raška, který si byl tohoto postavení vědom, se rozhodl nehrát kotouč, který k němu po neúspěšné kličce směřoval, ale zpevnil tělo a pravým ramenem zasáhl jednoznačně a primárně protihráče do oblasti hlavy," uvedl Ujčík.

Při stanovení výše trestu přihlédl k tomu, že Raška nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a že Ordoš – přes zranění, které podle zápisu o utkání při střetu utrpěl – zápas dokončil.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice