Hlavní obsah

Obránce schytal tvrdou ránu pukem do obličeje, zakrvácený zmateně hledal střídačku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice/Praha

Zápas 6. kola hokejové Tipsport extraligy mezi Plzní a Českými Budějovicemi byl pro obě strany speciální. Útočník Milan Gulaš totiž před sezonou přestoupil z Plzně právě na jih Čech. Zápas nakonec byl výjimečný i z jiných důvodů. Michal Vondrka vsítil hattrick a obránce Vojtěch Budík schytal tvrdou ránu pukem do obličeje a poté zmateně narazil do plexiskla, když chtěl odjet na střídačku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce Vojtěch Budík.

Článek

Pro beka Plzně Vojtěcha Budíka šlo o smolný zápas. Nejdříve se marně snažil zabránit dokonání hattricku jihočeskému Vondrkovi, kterým vyrovnal na 3:3, a poté schytal dělovku od obránce Motoru Jana Štencela.

Střela ho trefila zřejmě někam pod oko. Po rychlém ošetření na ledě vstal a se zakrvaveným ručníkem přes obličej se snažil dostat z ledu. Jenže po ráně byl značně dezorientovaný a spletl si strany. Místo na střídačku narazil do plexiskla a až poté ho spoluhráči nasměrovali správně.

Budík zamířil rovnou do šatny a do zápasu už nezasáhl. Plzeň si nakonec připsala druhé vítězství v sezoně, když se už po 13 vteřinách prodloužení trefil Kodýtek.

Reklama