Hlavní obsah

Kometa Vítkovice jasně přestřílela, ale body nemá. S jedním gólem se málokdy vyhrává, ví Horáček

Brno

Ve venkovních zápasech body sbírají docela pravidelně, avšak v domácí aréně se brněnským hokejistům zatím v novém extraligovém ročníku příliš nevede. Po úterní hladké prohře s Českými Budějovicemi padla Kometa před svými fandy po urputné bitvě těsně 1:2 také s Vítkovicemi.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Brankář Brna Matej Tomek inkasuje gól.

Článek

„Podali jsme mnohem lepší výkon než proti Motoru, avšak bodově jsme znovu vyšli naprázdno," stýská si brněnský asistent Jiří Horáček s poukazem na to, že jeho mužstvo ostravský celek výrazně 42:22 přestřílelo. „Jenže jsme dali pouze jeden gól, a s tím se málokdy vyhrává. Přitom vyložených šancí jsme si vypracovali dost. Vítkovický brankář Stezka sice chytal velice dobře, avšak chyba byla hlavně v nás," připustil.

Horáček připomněl, že na rozdíl od Ostravanů, kteří si dosud odkládali domácí extraligové duely, měla Kometa v posledních dnech hodně náročný program. „Na to se ovšem nemůžeme vymlouvat. Nezbývá než se co nejlíp připravit na další střetnutí," myslí už na páteční duel v Hradci Králové.

Zápas se z osobního hlediska povedl i slovenskému gólmanovi Komety Mateji Tomkovi, který ovšem musel bezmocně sledovat trápení svých parťáků v koncovce na opačné straně kluziště. „Když jsme prohráli, tak si člověk vždycky říká, že mohl pro týmový úspěch udělat víc. Chce to příště před soupeřovou brankou asi trochu víc důrazu," myslí si.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Tomáš Šoustal z Brna a Roberts Bukarts z Vítkovic.

Marně si láme hlavu, proč se Kometě prozatím nedaří hlavně před proslulými brněnskými fandy. „Je pořád teprve začátek sezony, určitě se v zápasech v naší hale zlepšíme," je přesvědčený Tomek. Uznává ale, že třináct bodů z deseti utkání, které momentálně stačí Brňanům v extraligové tabulce na desátou příčku, je méně než hráči Komety a jejich příznivci čekali. „Bohužel občas nezvládáme závěry zápasů. Bod nám na poslední chvíli proklouzl skrz prsty v Plzni nebo doma se Zlínem. To jsou zbytečné ztráty. Výpadků v posledních minutách se napříště musíme vyvarovat," plánuje mladý brankář.

Horáček má pro příznivce brněnských hokejistů aspoň jednu dobrou zprávu. „Zkušený bek Ďaloga už po zranění naplno trénuje s mužstvem a v pátek v Hradci by měl stoprocentně nastoupit. Lékaři mu to posvětili," sdělil.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec