Hlavní obsah

Růžička nechce skončit v Praze druhý

PRAHA

Potřetí za sebou stojí proti sobě v semifinále extraligy hokejisté pražské Sparty a Slavie. Před dvěma lety uspěla Sparta a ve finále proti Vsetínu získala titul, loni vyhráli slávisté a také oni se později proti Pardubicím dočkali historického triumfu. Bude se historie opakovat a získá znovu přeborník metropole také extraligový pohár?

Foto: archiv

Kormidlo Slavie drží Vladimír Růžička pevně v rukou.

Článek

"Na takové odhady je ještě příliš brzy. Teď máme za sebou vyčerpávající sérii proti Znojmu a jsme rádi, že se nám to povedlo. Nechme se překvapit," odtušil v rozhovoru pro ČTK slávistický kouč Vladimír Růžička. Po lehké oslavě na cestě zpět ze Znojma, kde si úřadující mistři proklestili v neděli cestu dál až v rozhodujícím sedmém duelu v samostatných nájezdech, už dnes znovu trénovali.

Bez pauzy je to možná lepší

"Jen půl hodinky a volněji, ale žádnou pauzu si už teď nemůžeme dovolit," pravil Růžička. Fakt, že sparťané měli po vyřazení Vítkovic v šesti zápasech oproti Slavii dva dny odpočinku k dobru, ho prý v žádném případě neznervózňuje.

"Být v permanentním zápasovém rytmu je možná výhodnější," oponoval Růžička. "Určitě je to lepší než loni, kdy jsme museli po čtvrtfinále dvanáct dní čekat a jen trénovat. Kluci chtějí hrát."

Poklona soupeřům

Charismatický strůjce slávistických hokejových úspěchů vždy prohlašoval, že nehodlá skončit v Praze druhý, tedy až za městským rivalem. "A platí to i letos, na tom se nic nemění. Očekávám znovu vyrovnanou sérii a do finále samozřejmě chceme," vyhlásil opětovně. Tak daleko se sice slávisté prozatím nedívají, nicméně potencionální soupeře sledují.

"Plzeň překvapila Pardubice a ukázala, že v mužstvu je síla i kvalita. Zlín zase potvrzuje dlouhodobou výkonnost a postavení ze základní části. Bude to ještě zajímavé," mínil Růžička.

Reklama

Související témata: