Hlavní obsah

Pardubice - Olomouc 0:1 PPOlomouc vyhrála šlágr v prodloužení, rozhodl Kolouch

MinutaMin. Tým Hráč Akce
64. Kolouch 0 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic prohráli v utkání 13. extraligového kola s Olomoucí 0:1 v prodloužení. Čtyřzápasovou vítěznou sérii Dynama ukončil v čase 63:23 útočník Petr Kolouch. Hanáci si připsali čtvrtý úspěch z posledních pěti utkání. První čisté konto v sezoně uhájil brankář Jakub Sedláček.

Foto: David Taneček, ČTK

Ondřej Rohlík z Pardubic (nahoře) a David Krejčí z Olomouce.

Článek
Fotogalerie

Už na konci páté minuty měli Východočeši porci štěstí, když při Kucserově pokusu zachránila strážce domácího brankoviště za jeho zády tyčka. Na brankové konstrukci skončilo o chvilku později na druhé straně i Mikušovo tečované nahození. Gólman Hanáků Sedláček se vzápětí vyznamenal při Blümelově úniku, krátce nato si poradil i se zakončením Musila. Stavem pak nepohnuly ani početní výhody v podání obou celků.

Před polovinou základní hrací doby se hráči na jedné i druhé straně vystřídali v přečíslení dvou na jednoho. Sedláček vychytal Robertsona, v domácím dresu se nenechal zahanbit ani Frodl, na něhož nedokázal vyzrát zkušený Olesz. Frodl se pak vypořádal ještě s Káňovým pokusem a čekání na úvodní gólový zápis tak pokračovalo i nadále.

Podobně vyrovnané - a postupně ještě čím dál opatrnější - bylo i třetí dějství. V přesilovce z konce druhé třetiny neuspěl Paulovič, po chvilce si početní výhodu zahráli také Olomoučtí, jenže Nahodil a Knotek nemířili z dobrých pozic přesně. Když se pak před vypršením základní hrací doby nepovedlo rozhodnout ani Ciencialovi a Kucserovi, muselo se pokračovat dál a zápas se přelil do prodloužení.

Právě Cienciala se už po minutě dostal do sóla, Sedláček však udržel naděje Hanáků na zisk druhého bodu navíc. A Olomoučtí se ho nakonec opravdu dočkali, když po Strapáčově pěkné nahrávce rozhodl Kolouch.

13. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 0:1 v prodl.
Branka a nahrávka: 64. Kolouch (Strapáč). Rozhodčí: Pražák, Ondráček - Pešek, Malý. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 8468.
Pardubice: Frodl - Nakládal, J. Mikuš, Košťálek, Robertson, Hrádek, J. Kolář, Vála, J. Zdráhal - Blümel, Poulíček, Paulovič - A. Musil, R. Kousal, Camara - Cienciala, O. Roman, Říčka - O. Rohlík, Anděl, Koffer. Trenér: R. Král.
Olomouc: J. Sedláček - T. Černý, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Dujsík, Řezníček, Rašner - Kucsera, Krejčí, J. Káňa - Navrátil, J. Knotek, Olesz - Kunc, Nahodil, Klimek - Bambula, Kolouch, Strapáč. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Reklama

Související témata: