Hlavní obsah

Spartě nepomohlo ani rychlé vedení

Martin Kézr, Michal OsobaSport.czPrávo

Rekordní návštěvu play-off přilákalo do holešovické haly pražské derby a někteří z téměř deseti tisíc diváků se ještě nestihli usadit a domácí se už radovali z vedení. Petr Ton skóroval hned z první střely zápasu, tím ale produktivita Sparty skončila.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Slávistický obránce František Kučera (vlevo) v souboji s Viktorem Ujčíkem ze Sparty

Článek

"Na jeden gól se málokdy vyhrává," přiznal trenér Alois Hadamczik "Rychle obdržený gól Slavii vůbec nepoznamenal, má hodně zkušených hráčů. Navíc využila hned první příležitosti, aby skóre dotáhla," líčil po zápase Petr Ton.

"Sparta měla sice vynikající úvod, ale my ani po inkasované brance nic neměnili a postupně se nám podařilo soupeře přehrávat," říkal slávistický kouč Vladimír Růžička, jehož svěřenci dali vítěznou trefu čtvrthodiny před koncem. Připsán byl Aleši Krátoškovi.

Vlastní gól Spartu zlomil

"Přálo nám štěstí, šlo o vlastní gól," říkal slávistický útočník s tím, že za Břízova záda šel puk z hole sparťana Bartečka. "Pustili jsme protivníka do přečíslení a ve zmatku před brankou si sami srazili puk do sítě," mrzelo Hadamczika. "Takhle nešťastný gól hrozně srazí, vždyť to nebylo ani vážné ohrožení branky," připustil Ton.

.:ANKETA:
Kdo vyhraje druhý zápas? Hlasujte na konci článku

Slávisté pak měli navrch, na branku vyslali celkem 39 střel, zatímco jejich gólman Petr Franěk si vystačil s 24 zásahy. "Drželi jsme se zodpovědné hry a když jsme šli do vedení, bylo rozhodnuto. Žádný kritický moment tam nebyl. A gól po 23 vteřinách? Začínám být specialistou na branky při prvním střídání, ale psychicky mě to nerozhodilo," tvrdil gólman Slávie, jenž lovil puk ze sítě v 1. minutě i v pátém čtvrtfinále proti Znojmu.

Bez zbytečných potyček

Franěk ani Krátoška ale po první výhře nepropadali euforii. "Je to první krok k postupu, nechci to zakřiknout," uvedl útočník a připomněl úvodní zápas loňské semifinálové série, kdy v Edenu zvítězila Sparta, přesto se nakonec z finále radovala Slavia.

Tradičně vypjaté a hodně prestižní derby tentokrát nepřineslo žádné přehnaně tvrdé zákroky. "Bylo to jen takové oťukávání, roli hrála i únava," domníval se Krátoška. "Já jsem ani nečekal, že by se to hned na úvod hodně řezalo," přiznal Ton.

Reklama

Související témata: