Hlavní obsah

Pardubice vyhrály šlágr a vedou extraligu, Hradec je po senzační otočce druhý

škv, rjmČTKSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Pardubic vyhráli v pátečním utkání 14. kola extraligy na ledě Třince 3:2 po samostatných nájezdech. Oceláři dvakrát vymazali náskok Dynama a dovedli duel až k nájezdům, tam ale rozhodl v desáté sérii Poulíček. Sparta potvrdila na ledě posledního Zlína výhrou 4:1 roli favorita a patří jí pátá příčka. Olomouci stačila k vítězství nad Litvínovem jediná trefa Olesze. Hradec Králové prohrával s Vítkovicemi 0:2, ale čtyřmi trefami skóre otočil a může slavit. Mountfield se díky výhře posunul na druhou příčku tabulky.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Pardubic se radují z gólu. Uprostřed autor branky Patrik Poulíček.

Článek
Fotogalerie

Souboj Třince s Pardubicemi byl bitvou týmů hrajících ve vynikající formě. Hosté dvakrát vedli, ale Oceláři vždy dokázali reagovat a dovedli duel až do nájezdů. Rozstřel rozhodl v desáté sérii Patrik Poulíček.

Zbývající dvě branky vítězů dal Robert Říčka, který si upevnil vedení v tabulce střelců a na kontě má 11 tref. Obhájce titulu prohrál po sérii čtyři výher, v této sezoně nebodoval jen jednou.

Poslední Zlín si dál drží nelichotivou pozici jediného týmu soutěže, který dosud nevyhrál zápas v základní hrací době. Se Spartou prohrál 1:4 a zaknihoval osmou porážku v řadě. Beranům sice fanoušci za výkon zatleskali, to jim ale body to tabulky nepřidá. Pražané prodloužili vítěznou sérii na tři duely, proti Beranům zvítězili už šestkrát za sebou a neztratili ani bod.

Hokejisté Olomouce v duelu chudém na góly zdolali Vervu Litvínov 1:0. O rozhodující trefu se postaral v 53. minutě zkušený Rostislav Olesz. Hanáci potvrdili formu, když vyhráli pět z posledních šesti zápasů.

Hradec Králové zdolal doma Vítkovice, přestože po první třetině prohrávali 0:2. Připsal si tak už pátou výhru za sebou. Dvěma góly pomohl k úspěchu finský útočník Ahti Oksanen.

Hokejová Tipsport extraliga, 14. kolo:
Třinec - Pardubice 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 12. Daňo, 47. Marinčin - 11. a 15. Říčka, rozhodující nájezd Poulíček.
Zlín - Sparta 1:4
Branky: 28. Flynn - 13. Chlapík, 29. Sobotka, 50. Moravčík. 60. Polášek.
Hradec Králové - Vítkovice 4:2
Branky: 24. a 37. Oksanen, 27. Smoleňák, 42. Jergl - 8. Bernovský, 10. Kalus
Olomouc - Litvínov 1:0
Branka: 53. Olesz.
Předehráno:
Liberec - České Budějovice 3:2
Karlovy Vary - Plzeň 3:0
Kladno - Kometa Brno 5:6 po prodl.

Reklama