Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 4:3Finiš Energie přišel pozdě, výhru slaví Litvínov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Jarůšek 1 : 0
28. Koblasa 1 : 1
42. Zygmunt 2 : 1
44. Jarůšek 3 : 1
53. Zdráhal 4 : 1
56. Koblasa 4 : 2
60. Kulich 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova porazili v 15. kole extraligy Karlovy Vary 4:3 a zabrali po dvou prohrách za sebou. Pod teprve třetí vítězství Vervy z posledních 12 zápasů se podepsal dvěma trefami útočník Richard Jarůšek. Energie si připsala šestou porážku z uplynulých sedmi duelů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Litvínova Richard Jarůšek a Aaron Irving se radují z gólu

Článek

Zápas začal s dvacetiminutovým zpožděním kvůli úpravě díry v ledu. Domácí Verva se musela obejít bez nemocného útočníka Andreje Kudrny, naopak do sestavy se vrátili Petr Straka a Pawel Zygmunt.

Energie se hned v úvodu ubránila ve dvou oslabeních v rychlém sledu při trestech Martina Rohana a Hanouska. V polovině úvodní části nepřekonal gólmana Novotného z pozice mezi kruhy Straka a vzápětí minul Irving.

Litvínov odolal při Jarůškově trestu, navíc měl v oslabení možnost Zygmunt. V 15. minutě při Gerhátově pobytu na trestné lavici Flek zakončil průnik bekhendem, ale Godla vytěsnil puk tak, že se odrazil od horní do levé tyče a ven.

Po skončení oslabení měl sérii šancí Litvínov. Estephan jen těsně nestihl po objetí branky zasunout puk u pravé tyče, potom trefil Balinskis levou spojnici tyčí a tyč pomohla Novotnému i po Irvingově ráně.

V úvodu druhé části měl možnost Jarůšek a ve 23. minutě při Kracíkově trestu zamířil před odkrytou brankou Zdráhal jen do boční sítě. Novotný pak kryl Hüblovu šanci, ale v čase 24:42 už otevřel skóre Jarůšek, který se dostal k puku po Zemanově střele, položil si karlovarského gólmana a trefil odkrytou část branky.

V 28. minutě se hosté radovali z vyrovnání. Kohoutovo nahození z rohu se odrazilo před branku k volnému Koblasovi, který překonal Godlu. Odpovědět mohl vzápětí Svoboda, ale při zakončení nezkrotil puk a srazil se s Novotným. Ve 32. minutě měl možnost naopak otočit stav Redlich, ale trefil pravou tyč. Potom prověřil Godlu Beránek.

Ve 43. minutě se dostal po Irvingově přihrávce sám před Novotného Zygmunt a prostřelil jej mezi betony. Hned za 71 sekund zvýšil po kombinaci Estephana a Zdráhala střelou z pozice mezi kruhy Jarůšek.

Dvoubrankový náskok udrželi domácí i při Hrbasově trestu. V 53. minutě zvýšil v přesilové hře střelou z pravého kruhu Zdráhal už na 4:1. Hosté ale závěr také v početních výhodách zdramatizovali.

Při Balinskisově vyloučení se v 56. minutě trefil z levého kruhu podruhé v utkání Koblasa a 41 vteřin před koncem dal při Jarůškově trestu svou pátou branku v sezoně sedmnáctiletý Kulich. Těsný náskok ale domácí uhájili.

15. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 4:3 (0:0, 1:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 25. Jarůšek (D. Zeman, P. Svoboda), 43. Zygmunt (Irving, P. Svoboda), 44. Jarůšek (P. Zdráhal, Estephan), 53. P. Zdráhal (Estephan, Irving) - 28. Koblasa (Kohout), 56. Koblasa (T. Hanousek, Plutnar), 60. Kulich (Plutnar, Flek). Rozhodčí: Lacina, Micka - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. Diváci: 2574.
Litvínov: Godla - Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, Demel, D. Zeman, Strejček - P. Zdráhal, Estephan, Jarůšek - F. Lukeš, V. Hübl, Pospíšil - P. Svoboda, Gerhát, P. Straka - Havelka, Latta, Zygmunt. Trenér: Országh.
Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, M. Rohan, T. Hanousek, Dlapa, Pulpán,T. Havlín, Parkkonen - Flek, Hladonik, T. Rachůnek - O. Beránek, Kracík, Průžek - Kohout, Kulich, Koblasa - Vondráček, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata: