Hlavní obsah

Důrazný obránce bude Brnu chybět tři zápasy, navíc vyfasoval pokutu

Hokejový obránce Rhett Holland z Komety Brno dostal třízápasový distanc a pokutu ve výši 10 procent ze základního platu za zákrok na olomouckého Jana Bambulu v nedělním 15. kole extraligy. Předseda disciplinární komise Viktor Ujčík se případem zabýval na základě podnětu Olomouce ve zkráceném řízení.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Obránce Rhett Holland (vpravo) neměl slitování ani s Jaromírem Jágrem.

Článek

Holland atakoval Bambulu ve třetí třetině v obranném pásmu Olomouce. Dvacetiletého útočníka trefil do hlavy, přičemž rozhodčí jeho zákrok jako faul neposoudili. Šéf disciplinárky Ujčík nicméně dodatečně osmadvacetiletého Kanaďana potrestal.

"Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že zákrok byl veden na protihráče, který byl v držení kotouče a hráč se před ním neodrazil ani neoddělil ruce od těla. Současně konstatoval, že zákrok byl veden v nepřiměřené rychlosti s primárním cílem soupeře co nejrazantněji zasáhnout. Při následném střetu hráč zjevně zasáhl hlavu protihráče, který proto utkání pro poranění hlavy a ramene nedokončil. Hráč tak jednoznačně porušil zásadu, podle níž je povinen postupovat tak, aby bezohledně vedeným zákrokem neohrozil zdraví protihráče," uvedl tiskové zprávě mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

Hollandovi u šéfa disciplinárky Ujčíka přitížilo, že je opakovaným hříšníkem. "Přihlédl k tomu, že hráč byl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a že protihráč v důsledku nedovoleného zákroku utrpěl zranění, pro které utkání nedokončil," odůvodnil výši trestu svaz.

Reklama

Související témata: