Hlavní obsah

Hokejisté Brna poslali Spartu na dovolenou, Zlín vyrovnal sérii s Plzní

Aktualizováno

Hokejisté Sparty Praha byli sice suverénní v základní části extraligy, jenže v zápasech play off nezvládli ani první překážku. S brněnskou Kometou prohráli čtvrtfinálovou sérii 2:4 na zápasy, když v pondělí prohráli v Brně 1:4. To o postupujícím mezi Zlínem a Plzní rozhodne až sedmý zápas, protože Zlín dnes vyhrál doma 4:1.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Hokejisté Brna oslavují jednu z branek proti Spartě

Článek

Kometa prohrávala s vítězem základní části v sérii 1:2 na zápasy, jenže tři další utkání vyhrála a je po Liberci druhým postupujícím týmem do semifinále. Trenér Zdeněk Venera se musel obejít bez zraněných útočníků Němce a Holce i obránce Hrušky, přesto jeho tým od začátku diktoval tempo zápasu.

Už v první třetině se krátce po sobě trefili Jaroslav Svoboda a jeho jmenovec Jakub. Za Spartu sice na začátku druhé části snížil Tenkrát, ale Divíšek zvýšil na 3:1 a na konečných 4:1 upravil ve 44. minutě Petrovický. Sparta je čtvrtým týmem v historii samostatné české ligy, který po triumfu v základní části vypadl už ve čtvrtfinále.

Zlín opět s Linhartem a Hamrlíkem

Zlín v sérii s Plzní potvrdil pravidlo, že vítězí domácí tým, a vynutil si sedmý duel na západě Čech. Do sestavy už trenér Rostislav Vlach mohl zapojit první obrannou dvojici Linhart, Hamrlík , druhý jmenovaný nastoupil ke svému jubilejnímu 900. utkání v nejvyšší soutěži s ochranným drátěným košíkem.

Jubilant přihrával ve druhé třetině už na druhý gól domácích Veselému, který za dalších šest minut přidal třetí zásah do plzeňské branky. Sedm minut před koncem upravil na 4:0 Důras, až poté se dvakrát prosadili i hosté. A to ještě plzeňský brankář Svoboda chytil v zápase hned tři trestná střílení Zlína.

Česká pojišťovna play off hokejové extraligy, čtvrtfinále:
Brno - Sparta Praha 4:1ON-LINE
Branky: 16. Jar. Svoboda, 17. Jak. Svoboda, 39. Divíšek, 44. Petrovický - 21. Tenkrát.
Zlín - Plzeň 4:2ON-LINE
Branky: 26. a 32. Veselý, 20. Melenovský, 53. Důras - 54. Stránský, 60. Modrý.

Reklama