Hlavní obsah

Pavelec se nakonec upsal Liberci. Klub potvrdil i příchod Šmída

Liberec

Hokejový brankář Ondřej Pavelec z Winnipegu nakonec bude během výluky NHL oblékat dres Liberce. Mistr světa z roku 2010 původně mířil do Třince, ten však z dohody záhy vycouval. Další zámořskou akvizicí Bílých Tygrů je obránce Ladislav Šmíd z Edmontonu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Brankář Ondřej Pavelec zakotví v Liberci.

Článek

Pavelec už dnes s Libercem trénoval. „Měl by zůstat pod Ještědem po dobu trvání výluky v zámoří. Pokud budou včas vyřízeny administrativní záležitosti a vedení Bílých Tygrů se domluví s Kladnem, jehož je Pavelec kmenovým hráčem, mohl by hájit branku Bílých Tygrů už v pátečním utkání v Českých Budějovicích. Jeho start v nedělním duelu Liberce s Chomutovem už je téměř jistotou," uvedl v tiskové zprávě mluvčí Liberce Martin Kadlec.

S Winnipegem podepsal Pavelec v červnu nový pětiletý kontrakt na 19,5 miliónu dolarů. Kladenský odchovanec v NHL za Atlantu, odkud se loni klub přestěhoval do Winnipegu. V zámoří odchytal celkem 187 zápasů s průměrem 2,99 inkasovaného gólu na zápas a úspěšností zákroků 90,7 procenta.

Na kontě má i bronz z loňského mistrovství světa v Bratislavě, kde byl jedničkou na rozdíl od šampionátu v Německu o rok dříve, kdy dělal dvojku Tomáši Vokounovi. Z účasti na letošním šampionátu se omluvil. V létě musel řešit nepříjemnosti mimo led, poté co v květnu v Kladně opilý havaroval a v červenci za to byl odsouzen k podmínce na šest měsíců se zkušební dobou na jeden rok. Na 20 měsíců také přišel o řidičský průkaz.

Bílé Tygry posílí také Šmíd

Šestadvacetiletý Ladislav Šmíd, který je odchovancem Liberce, se k Bílým Tygrům připojí bezprostředně po svém návratu ze zámoří. Možný je jeho start už v neděli proti Chomutovu. Z Liberce odešel v roce 2005, kdy zamířil na farmu Anaheimu do Portlandu.

O rok později přestoupil do Edmontonu, kde se teprve dočkal premiéry v NHL. Celkem má na kontě v zámořské soutěži 409 utkání a 59 bodů za devět gólů a 50 asistencí. S Oilers má ještě na rok kontrakt na 2,25 miliónu dolarů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice