Hlavní obsah

Václav Sýkora přepouští místo na střídačce Sparty Jandačovi a míří trénovat Lva

Praha
Aktualizováno

Novým koučem hokejistů pražského Lva se stal dosavadní trenér pražské Sparty Václav Sýkora. Na jeho místo přichází Josef Jandač, který byl od týmu nováčka Kontinentální ligy odvolán 27. října. Jandač se vrací do známého prostředí, holešovický celek trénoval již v loňské sezóně.

Foto: Petr Horník, Právo

Staronový trenér hokejistů Sparty Josef Jandač

Článek

„Potřebujeme zvednout výkony Sparty i Lva. Spartu proto pro tuto i příští sezónu převezme pan Jandač, který dobře zná extraligu, Spartu i samotné hráče. Jsme přesvědčeni, že odvede dobrou práci," prohlásil Normunds Sejejs, generální manažer Lva zároveň šéf sportovního úseku Sparty.

„Zároveň jsme hledali dobrého trenéra pro tým Lva, který by měl zkušenosti s vedením mužstva v KHL. Pan Sýkora tohle splňuje. Přál si, aby za něj byla ve Spartě kvalitní náhrada, jen pod touto podmínkou by z týmu odešel," cituje Sejejs Sýkorova slova.

Jandač měl i jiné nabídky

„Na rozhodnutí jsem měl tři čtyři dny. Měl jsem i jiné nabídky, nechci je ale komentovat. Smluvně jsem byl ale pořád vázaný ke Lvu," připomíná Jandač, že oba kluby vlastní Sportovní holding Praha.

„Návrh na přesun ke Lvu jsem dostal po odvolání Pepy (Jandače), definitivně jsem se pak rozhodl v pondělí večer. KHL je soutěž s vysokou úrovní, nyní je to navíc umocněno přítomností hráčů z NHL. Je to pro mě velká výzva a pocta. Moc se nato těším," tvrdí Sýkora, který si trenérské angažmá v KHL vyzkoušel už v sezóně 2010/11, kdy vedl ruský Petrohrad.

Asistenti zůstávají v dosavadních klubech

Dosavadní asistenti se s hlavními trenéry nepřesouvají. U mužstva Sparty tedy zůstává Jan Votruba, Sýkorovi budou u nováčka KHL k ruce Jiří Kalous s Vitalijem Karamnovem.

Jandač, který v loňské sezóně se Spartou suverénně vyhrál základní část, pak ale v play-off hned ve čtvrtfinále vypadl s Brnem, je v letošním ročníku již třetím koučem Holešovických. Před Sýkorou začínal sezónu na střídačce Richard Žemlička.

Lev i Sparta se aktuálně nacházejí v obtížné situaci. Nováček KHL prohrál deset z posledních jedenácti zápasů a vypadl z příček zajišťujících postup do play-off. Sparťané se sice alespoň doma výsledkově zvedají, i nadále ale zůstávají na samém dně extraligové tabulky.

„Mezi oběma týmy ale určitý rozdíl je. Zatímco Lev prokázal na začátku sezóny velmi dobrou výkonnost, Spartě se to zatím nepodařilo. Věřím ale, že Sparta půjde nahoru a i s Josefovým přispěním se zvedne. Stejně jako Lev," říká Sýkora.

Reklama

Související témata: