Hlavní obsah

Kdo prohraje, platí večeři a pivo, prozradil střelec Ručinský o soubojích s kamarádem Petrem Nedvědem

Litvínov

Potřetí v sezóně zdolali hokejisté Litvínova v severočeském derby soupeře z Liberce. A zatímco domácí tým se po vítězství 5:2 vrátil do elitní šestky v tabulce, Bílí Tygři klesli znovu na předposlední příčku.

Foto: Pavel Paprskář, ČTK

Litvínovská ikona Martin Ručínský.

Článek

Hrdinou zápasu byl litvínovský útočník Martin Ručinský, který se na tříbodovém zisku podílel dvěma góly. Forvard, jenž za dva měsíce oslaví 42. narozeniny, otevřel i uzavřel střelecký účet utkání.

„To je spíše náhoda, že to takhle vyšlo. Jsme hlavně spokojeni s výsledkem. Po zaváhání v Pardubicích jsme se sebrali a dokázali jsme úspěšně zakončit kalendářní rok. Dobře jsme začali, ale Liberec vyrovnal. Důležité bylo, že jsme poté brzy získali dvoubrankový náskok a už jsme se nedívali zpátky. Hráli jsme to, co jsme chtěli. I když Liberec zkusil tři minuty power-play, byli jsme v klidu a nepřipustili žádné drama. To, že soupeř riskoval a hrál vabank, mě nepřekvapilo. Nemuseli jsme se hnát dopředu, ale dobře jsme bránili, a že jsem trefil prázdnou branku, to bylo něco navíc," líčil litvínovský tahoun.

A přiznal, že přelom starého a nového roku bude trávit společně s libereckým kapitánem Petrem Nedvědem. „Už to máme dohodnuté. Sázku na výsledek jsme neuzavřeli, ale většinou ten, kdo prohraje, platí večeři a pivo. Loni Petr odvážel s Libercem z Litvínova body, teď jsme úspěšnější, ale sezóna zdaleka nekončí," vykládal Ručinský, který v této sezóně dal už ve třetím zápase po dvou gólech.

Předtím se mu to povedlo proti Slavii a Spartě. „Na těch mých brankách naše hra nestojí. Jak už jsem tvrdil několikrát, chci hlavně pomoci mužstvu dostat se do play-off. Snažím se být co nejvíc platný pro spoluhráče v útočné formaci," podotkl zkušený útočník.

Šesté místo nepřeceňuje. „Ani nevím, kolikátí přesně jsme v tabulce. Ne všechny týmy odehrály stejný počet zápasů, takže to postavení se dost často mění. Spočítáme body až po dvaapadesátém kole," mínil Ručinský.

Pinc mi říkal, že jsem vidlák, smál se Kubinčák

Jedním gólem přispěl k vítězství Litvínova Vojtěch Kubinčák, který překonal svého letitého kamaráda Marka Pince. „Mára neměl původně chytat, ale šel na led až poté, co jeho předchůdce Vošvrda dostal tři branky. A pak mi Pinc říkal, že jsem vidlák, který se dlouho netrefí, a zrovna jemu dám gól. Trochu mi nadával. Pobavíme se o tom ještě u večeře," usmíval se Kubinčák.

Pochvaloval si větší vyžití v týmu. „Nastupoval jsem ve čtvrté formaci. Sedí mi ale aktuální spolupráce s Kamilem Pirošem. Dlouho se známe a umíme si nahrát. Ten můj gól byl trochu náhodný, jen jsem puk zametl do branky.

Liberecký brankář Marek Pinc nečekal, že půjde tak brzy do branky. „Trenér zkusil nějaký impuls, ale výsledek nebyl takový, jaký jsme potřebovali. A k tomu Vojtovi Kubinčákovi jen tolik: pro mě je mrzuté, že se střelecky chytil zrovna proti Liberci, když předtím mu to tam vůbec nepadalo," pokrčil rameny gólman poražených.

Co rozhodlo? „Určitě litvínovské přesilovky. Lítalo to na naši branku ze všech stran," dodal Marek Pinc, který se po zápase přímo u kabin setkal i se svým otcem Františkem Pincem, dlouholetým masérem Litvínova.

Reklama

Související témata: